Τζανακόπουλος: Τέλος Οκτωβρίου η εκταμίευση της δόσης των 800 εκατ. ευρώ

Αιμίλιος Περδικάρης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζανακόπουλος: Τέλος Οκτωβρίου η εκταμίευση της δόσης των 800 εκατ. ευρώ

Τη θετική πορεία της οικονομίας επιβεβαιώνει η κυβέρνηση, ενώ στόχος παραμένει η περαιτέρω ενίσχυσή της μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων. Τα ανωτέρω ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη.

Όπως τόνισε, «βασικός στόχος παραμένει η οριστική και αμετάκλητη έξοδος από την επιτροπεία. Είναι τρίτη χρονιά που τηρούνται οι στόχοι και σε κάποια σημεία υπερβαίνονται. Θα υπάρξει εφάπαξ δαπάνη για ενίσχυση ευάλωτων συμπολιτών μας (κοινωνικό μέρισμα). Με βάσει τις εκτιμήσεις θα υπάρξει και για το 2018 και μαζί θα υπάρξουν και νέες κοινωνικές δράσεις», για να προσθέσει πως υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στο τέλος Οκτωβρίου θα έχουν προχωρήσει όλα με βάσει τις συμφωνίες από τους εταίρους για να εκταμιευθούν τα 800 εκατ. που απομένουν από τη δόση του Ιουνίου»,

Για την επένδυση στο Ελληνικό

Σχολιάζοντας τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «είναι μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης με σεβασμό στη νομοθεσία και εκμηδενίζει τους νομικούς κινδύνους για ματαίωση της επένδυσης. Δεν προβλέπονται περιορισμοί στη δόμηση αλλά μόνο αυξημένη επιτήρηση στις εργασίες. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει σεβασμός των συμβατικών υποχρεώσεων από τον επενδυτή και τα επόμενα βήματα είναι να εκδοθούν το προεδρικό διάταγμα και οι υπουργικές αποφάσεις».

Για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για τις ελληνικές εκλογές

Αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα για εκλογές το 2019, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε ότι «είναι σεβαστή η άποψή του . Εμείς θέλουμε εκλογές στη λήξη της θητείας. Ο Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ δεν ενοχλούνταν από αντίστοιχες παρεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια».

Για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί σημαντικές και απαραίτητες τομές στον τομέα των δικαιωμάτων, οι οποίες συγκροτούν ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, φέρνοντας ως παράδειγμα, τη νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου, κάτι που «έρχεται να εκπληρώσει μια αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι σε συμπολίτες μας που βίωσαν σε όλη τους τη ζωή τις συνέπειες του συντηρητισμού και του αναχρονισμού».

Εξάλλου, «έχοντας ως σημείο εκκίνησης τη συνταγματική αρχή της προστασίας της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και συμβαδίζοντας με τη διεθνή πραγματικότητα, το νομοσχέδιο εξασφαλίζει ευνοϊκότερες και ευκολότερες διαδικασίες για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Τονίζοντας το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, αφαιρώντας την προϋπόθεση της χειρουργικής αλλαγής φύλου, είτε πρόκειται για διεμφυλικά είτε για μεσοφυλικά άτομα».

Καταλήγοντας εξέφρασε την ελπίδα του ο κ. Τζανακόπουλος, «η Εθνική Αντιπροσωπεία να εγκρίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και διαστρεβλώσεις που διεγείρουν συντηρητικά αντανακλαστικά».

«Πρέπει να μείνουμε μακριά από μικροκομματικές στρεβλώσεις και συντηρητικά αντανακλαστικά. Το πρόβλημα το έχει η ΝΔ που έχει να συμβιβάσει μια φιλελεύθερη πτέρυγα με την ακροδεξιά ηγεμονία που επιχειρεί να επιβάλει ο Γεωργιάδης με τον Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης, δεν είναι το κεντρικό ζήτημα η επιμέρους ψήφος σε άρθρα αλλά η ψήφος επί της αρχής και καλό θα ήταν μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου να υπάρξουν συγκλίσεις», σημείωσε σχετικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το ταξίδι στις ΗΠΑ . «Σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το ρόλο της Ελλάδας οι ξένοι ηγέτες. Θα συζητηθούν οικονομία, ασφάλεια, γεωπολιτική και ενέργεια», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider