Παράταση ως τις 15 Μαρτίου για τα κόκκινα δάνεια

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράταση ως τις 15 Μαρτίου για τα κόκκινα δάνεια

«Κλείδωσε» η παράταση για έναν μήνα, μέχρι τις 15 Μαρτίου, του καθεστώς απαγόρευσης της πώλησης κόκκινων δανείων, καθώς οι εκπρόσωποι των Θεσμών έκαναν αποδεκτό το σχετικό αίτημα που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση την Τρίτη. Την παράταση ενός μηνός επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, εξερχόμενος της συνάντησης με τους δανειστές το βράδυ της Τρίτης.

Η ελληνική πρόταση για τα κόκκινα δάνεια προβλέπει την εξαίρεση από τη διαδικασία πώλησης σε εταιρείες διαχείρισης (funds) όσων δανείων συνδέονται με την πρώτη κατοικία.

Υπενθυμίζεται πως στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών συνεχίζονται και την Τετάρτη. Πρώτος θα συναντηθεί με το κουαρτέτο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στις 9 το πρωί για να ακολουθήσει μια ώρα αργότερα, στις 10, η συνάντηση των δανειστών με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη.

Και όλα αυτά τη στιγμή που το σύνολο των εργαζομένων βρίσκεται στους «δρόμους» και με δεδομένο ότι ο νέος νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς έχει πλέον από την 1 Ιανουαρίου αυστηρότερα κριτήρια.

Σε εκκρεμότητα πάντως είναι και το θέμα της αναθεώρησης του «Νόμου Δένδια» για την ενιαία διαχείριση των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων μαζί με τις οφειλές που έχουν προς το Δημόσιο (εφορίες- ασφαλιστικά ταμεία).

Το πρόγραμμα των διαβουλεύσεων της Τετάρτης

Με αμείωτο ρυθμό θα συνεχιστούν και την Τετάρτη οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Οι συναντήσεις με το κουαρτέτο θα είναι διαδοχικές και έχουν ως εξής:

09:00 Νέα Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

10.30 Δημόσια Διοίκηση.

12.00 Δημοσιονομικά.

14.30 Φορολογία εισοδήματος.

16.30 Συντάξεις (Θα επιβεβαιωθεί την Τετάρτη το πρωί).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider