Νέες πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα λόγω Ιταλίας

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέες πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα λόγω Ιταλίας

Άμεσο αντίκτυπο στο ελληνικό χρέος έχουν πλέον οι εξελίξεις στην ιταλική πολιτική σκηνή και το καθρέφτισμα τους στην ιταλική αγορά ομολόγων.

Λίγο μετά τις σημερινές δηλώσεις του νέου Ιταλού πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε, ο οποίος τόνισε πως η νομισματική ένωση πρέπει να είναι προσανατολισμένη προς τις ανάγκες των πολιτών και πρέπει να εξισορροπεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο τις αρχές της ευθύνης και της αλληλεγγύης και πως η Ευρώπη αποτελεί το «σπίτι» της Ιταλίας και η κυβέρνηση του έχει κάθε δικαίωμα να απαιτεί αλλαγές, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων εκτινάχθηκαν συμπαρασύροντας και τις ελληνικές.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου αυξήθηκε στο 4,51% από 4,4% στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ το spread διαμορφώθηκε στις 413 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του δεκαετούς ιταλικού ομολόγου αυξήθηκε στο 2,725% από 2,51% στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ το spread διαμορφώθηκε στις 250 μονάδες βάσης. . Η απόδοση του διετούς ελληνικού ομολόγου αυξήθηκε στο 1,02% από 0,78% στην αρχή της συνεδρίασης.

Δεδομένου ότι το βάρος των ιταλικών εξελίξεων συμπαρασύρει την Ελλάδα οι επενδυτές βλέπουν με μεγάλη ανησυχία και επιφυλακτικότητα την ελληνική αγορά ομολόγων, κάτι που αποτυπώνεται εμφανώς στον μικρό συναλλακτικό τζίρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider