Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Ξεκίνησε η τελετή έναρξης στον Σηκουάνα - Δείτε live

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Ξεκίνησε η τελετή έναρξης στον Σηκουάνα - Δείτε live
Ξεκίνησε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», η οποία θα έχει διάρκεια 3:45 ωρών και κατά την οποία θα μεταφερθούν 7.000 αθλητές κατά μήκος έξι χιλιομέτρων του Σηκουάνα.

Ξεκίνησε η πλωτή «παρέλαση» των χωρών στον Σηκουάνα που σηματοδοτεί την επίσημη αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2024. Η παρέλαση θα έχει διάρκεια 3:45 ωρών και στη διάρκειά της θα μεταφερθούν 7.000 αθλητές κατά μήκος έξι χιλιομέτρων του Σηκουάνα.

Πατήστε εδώ για να δείτε την τελετή έναρξης από την ΕΡΤ1 και το Ertflix

Στη φαντασμαγορική εκδήλωση, η οποία έχει σχεδιαστεί με τη μεγαλύτερη μυστικότητα και για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί εκτός σταδίου, αναμένεται να παραστούν πάνω από 100 ηγέτες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα σκάφη είναι εξοπλισμένα με κάμερες που επιτρέπουν σε όσους παρακολουθούν στην τηλεόραση ή το τηλέφωνό τους να βλέπουν από κοντά.

Το πρώτο σκάφος που άνοιξε τη ναυτική παρέλαση είχε την ελληνική αποστολή. Οι αθλητές κρατούσαν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες . Πίσω από το σκάφος που μετέφερε την ελληνική αποστολή, ακολούθησε εκείνη των προσφύγων, που στο Παρίσι μετράει 37 μέλη. Ακολουθούν οι άλλες αποστολές αλφαβητικά.

Αναχωρώντας από τη γέφυρα Αούστερλιτς (Austerlitz), η παρέλαση θα πλεύσει από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) και θα φτάσει κοντά στον Πύργο του Άιφελ, αφού περάσει κάτω από γέφυρες και πύλες, συμπεριλαμβανομένων των Πον ντεζ Αρ (Pont des Arts) και Πον νεφ (Pont Neuf), και κοντά σε πολλά από τα ορόσημα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider