ΣΥΡΙΖΑ: Δυσκολότερος όλων ο γρίφος της Αθήνας

Γιώργος Ευγενίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Δυσκολότερος όλων ο γρίφος της Αθήνας
Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τις εκκρεμότητες στους δήμους Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, αλλά ακόμα αναζητείται πρόσωπο για την Αθήνα.

Κλείνει μέτωπα ο ΣΥΡΙΖΑ στο μέτωπο της αυτοδιοίκησης, μιας και αποκρυσταλλώθηκε η υποψηφιότητα του καθηγητή Νίκου Μπελαβίλα για τον δήμο Πειραιώς, αν και το όνομά του είχε ακουστεί και για την Αθήνα. Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, μετά την απόσυρση Μπουτάρη, η Κατερίνα Νοτοπούλου έχει γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρείται ως μια περίπτωση με «καλό πέρασμα» στην πόλη

Και πάλι, όμως, το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δήμος της Αθήνας. Εκεί αναζητείται ένα πρόσωπο που θα μπορεί να χτυπήσει στα ίσια τον Κώστα Μπακογιάννη, χωρίς να έχει βρεθεί μέχρι στιγμής. Το πρόσωπο του υποψηφίου για την Αθήνα, δε, είναι και το αντικείμενο εσωτερικών προβληματισμών στο κυβερνών κόμμα, ενώ απασχόλησε και πρόσφατο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη.

Βεβαίως, ακόμα δεν έχει «καεί» οριστικά το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου. Ο κ. Ηλιόπουλος είναι γέννημα-θρέμμα Αθηναίος και έχει τη στήριξη κομματικών και κυβερνητικών παραγόντων. Και μπορεί ο ίδιος να θεωρείται από τα επιτυχημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της νεότερης γενιάς, αλλά, απ’ ότι προκύπτει από μετρήσεις, έχει χαμηλό βαθμό αναγνωρισιμότητας και, αν μη τι άλλο, δεν θεωρείται και «γκανιάν» που μπορεί να κοντράρει στα ίσια τον κ. Μπακογιάννη.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει πάνω του την απόφαση για το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τον μεγαλύτερο δήμο της Αθήνας. Βεβαίως, στο ιδανικό για τον ΣΥΡΙΖΑ σενάριο, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα κατέβαινε εκ νέου για να πετύχει ό,τι δεν έκανε το 2014, αν και αυτό δεν απασχολεί ιδιαίτερα τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο. Συνεπώς, αναζητείται πρόσωπο που να έχει και το στοιχείο της έκπληξης, ενώ, γνώστες των σχεδιασμών, δεν αποκλείουν καθόλου το ενδεχόμενο να είναι γυναίκα η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως αυτός ο συνδυασμός παραγόντων να οδήγησε τις προηγούμενες εβδομάδες σε σενάρια για υποψηφιότητα της δημοτικής συμβούλους κ. Ελθήνας Αγγελοπούλου, που, όμως, δεν συζητήθηκε ιδιαίτερα.

Όπως και να έχει, πάντως, το «μπλόκο» που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι πρέπει να ξεπεραστεί άμεσα, γιατί, όσο το κυβερνών κόμμα χωλαίνει ως προς την επιλογή προσώπου, αρχικά ο κ. Μπακογιάννης, αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος από το Κίνημα Αλλαγής περιδιαβαίνουν καθημερινά τις γειτονιές της Αθήνας και έχουν μπει σε διαδικασία επαφής και ζύμωσης με τους πολίτες των δημοτικών διαμερισμάτων του μεγαλύτερου δήμου. Συνεπώς, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ρίξει στη μάχη ένα πρόσωπο σχετικά άγνωστο, με τα χαρακτηριστικά των υποψηφιοτήτων…Τσίπρα και Σακελλαρίδη, θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα, προκειμένου να καλύψει τον χαμένο χρόνο, αλλά και το έλλειμμα αναγνωρισιμότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider