Επίθεση Μητσοτάκη για την «επιδοματική πολιτική» της κυβέρνησης

Γιώργος Ευγενίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση Μητσοτάκη για την «επιδοματική πολιτική» της κυβέρνησης
Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την οικονομική πολιτική ως παιχνίδι επιδομάτων δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επίθεση στον πρωθυπουργό για την επιδοματική πολιτική, αλλά και για την αναφορά του στη Βουλή ότι συμπληρώνει «100 μέρες στην εξουσία», ξεκινώντας από τη μέρα εξόδου από το Μνημόνιο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων Bιώσιμης, Kαινοτόμου και Yπεύθυνης Eπιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Αθηνών.

«Ο κ. Τσίπρας μας είπε στη Βουλή ότι μόλις τώρα συμπληρώνει 100 μέρες στην εξουσία. Γιατί για αυτόν ο χρόνος της διακυβέρνησης μετρά από τότε που δήθεν έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια. Δηλαδή από την 21η Αυγούστου του 2018! Πρόκειται για μια πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας και μια ακόμα χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης. Ξέραμε ότι η εξουσία έχει φθείρει τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται όμως ότι η αγωνία μπροστά στις εκλογές που έρχονται τους κάνει να θέλουν να μετρήσουν το χρόνο αλλιώς», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Πράγματι, ο χρόνος μετράει αλλιώς. Μόνο που μετράει πλέον αντίστροφα», προσέθεσε.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ήδη ο μακροβιότερος και ο συνεπέστερος μνημονιακός πρωθυπουργός. Δυστυχώς για την Ελλάδα, μετράει τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση. Όχι 100 μέρες. Ο κ. Τσίπρας πήγε τη χώρα στο χείλος το γκρεμού, διέλυσε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls και εξαπάτησε τους Έλληνες με ένα δημοψήφισμα-παρωδία. Και μετά υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Και επέβαλε 10 δις. πρόσθετα μέτρα. Και δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Και υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Και μας κρατά σήμερα εκτός αγορών. Τώρα θέλει να ξεχάσουμε όλα όσα ζήσαμε. Δεν γίνεται. Ούτε έχει νόημα να υποτιμά την αντίληψη των πολιτών», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε από τους Έλληνες δέκα και τους επιστρέφει το ένα. Γνωρίζει ότι διέλυσε τη μεσαία τάξη. Ότι κυνήγησε την επιχειρηματικότητα. Ότι έβαλε ταξικό πρόσημο στις πολιτικές της. Γνωρίζει ότι σήμερα υπονομεύει το μέλλον της χώρας. Γνωρίζει ότι , παρά τα πανηγύρια κάποιων, η οικονομία παραμένει καθηλωμένη. Ότι οι επενδύσεις έχουν πιάσει πάτο. Ότι οι μισθοί μειώνονται. Ότι οι νέοι μας συνεχίζουν να αναζητούν ελπίδα στο εξωτερικό», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξαναμπεί στον φαύλο κύκλο μιας πελατειακής πολιτικής που μοιράζει προσωρινή ανακούφιση την ίδια ώρα που πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι. Η Ελλάδα θέλει δουλειές και ευκαιρίες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας την κυβερνητική οικονομική πολιτική ως παιχνίδι επιδομάτων. «Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά με υγιή και βιώσιμο τρόπο. Να απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις. Πρέπει να αλλάξει το κλίμα και η ψυχολογία στην αγορά Δεν φτάνουν τα επιδόματα – που τα ψηφίζουμε γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη. Αλλά δεν μπορεί να γίνει δουλειά με αποσπασματικές κινήσεις. Η χώρα χρειάζεται μια δημιουργική αναγέννηση. Χρειάζεται, κυρίως, μια κυβέρνηση που ξέρει πού θέλει να πάει και πώς θα πάει εκεί», ανέφερε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο κλίμα στασιμότητας που επικρατεί στην οικονομία, με ευθύνη της κυβέρνησης σταχυολογώντας μέτρα που επιβαρύνουν το επενδυτικό περιβάλλον, όπως: δυσβάσταχτους φόρους και εισφορές, την ελλιπή χρηματοδότηση και ανεπαρκή τραπεζικό δανεισμό -ιδίως των μικρομεσαίων- και τις αμέτρητες στρεβλώσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. «Η απομάκρυνση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την εξουσία αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να πάει η χώρα και η οικονομία μπροστά. Αυτή, όμως, θα πρέπει να συνοδευτεί και από την υιοθέτηση ενός εξωστρεφούς παραγωγικού μοντέλου που θα ενσωματώνει στην παραγωγική διαδικασία την καινοτομική γνώση», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider