Τσίπρας από το Βουκουρέστι: Τα Βαλκάνια δεν είναι πια η «παραπεταμένη γωνιά» της Ευρώπης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας από το Βουκουρέστι: Τα Βαλκάνια δεν είναι πια η «παραπεταμένη γωνιά» της Ευρώπης
«Ελλάδα και Ρουμανία αποτελούν δύο ισχυρές δυνάμεις σταθερότητας στα Βαλκάνια», διεμήνυσε από το Βουκουρέστι ο Αλέξης Τσίπρας.

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας των χωρών των Βαλκανίων απέστειλε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τις κοινές του δηλώσεις με την πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα, στο Βουκουρέστι.

Όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρουμανία από το 2008. Σε αυτά τα έντεκα χρόνια που μεσολάβησαν υπήρξαν «χρόνια δύσκολα και για την Ευρώπη και την Ελλάδα που πέρασε μια κρίση οικονομική, από την οποία όμως εξήλθε και σήμερα με περισσότερη δύναμη και πολύ περισσότερη αισιοδοξία ατενίζει το μέλλον και ανακτά έναν σημαντικό ρόλο που πάντοτε είχε στην περιοχή των Βαλκανίων» και ο οποίος περνούσε πάντα από τη συνεργασία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «τα Βαλκάνια δεν είναι πια η παραπεταμένη γωνιά της Ευρώπης, ενώ Ελλάδα και Ρουμανία αποτελούν δύο ισχυρές δυνάμεις σταθερότητας στην περιοχή.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, με τη Ρουμάνα ομόλογό του συζήτησαν για την ενίσχυση «της συνεργασίας των δύο χωρών σε καίριους τομείς όπως ο τουρισμός και η εκπαίδευση».

Μιλήσαμε επίσης, συνέχισε ο πρωθυπουργός «για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη. Χρειαζόμαστε ενότητα ενόψει της κρίσιμης μάχης των Ευρωεκλογών», ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εξελίξεις που αφορούν στο Brexit και την προσφυγική κρίση.

«Ελλάδα και Ρουμανία στηρίζουμε την ενταξιακή προσπάθεια της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας. Στηρίζουμε την προσπάθεια κάθε χώρας, αρκεί να πληροί τα ενταξιακά κριτήρια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider