Ανελκυστήρας θα τοποθετηθεί στην Ακρόπολη - Αναβάθμιση του νυχτερινού φωτισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανελκυστήρας θα τοποθετηθεί στην Ακρόπολη - Αναβάθμιση του νυχτερινού φωτισμού
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν και τα δύο έργα πριν το καλοκαίρι του 2020, ενώ το κόστος εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Η τοποθέτηση ανελκυστήρα πλαγιάς στην Ακρόπολη, αντί για αναβατόριο, ανακοινώθηκε στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου.

Ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την απόφαση του Ιδρύματος να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση σύγχρονου ανελκυστήρα πλαγιάς (αντί του αναβατορίου), καθώς και την ανανέωση - αναβάθμιση του νυχτερινού φωτισμού στον αρχαιολογικό χώρο. Το σχέδιο προβλέπει αναβάθμιση του φωτισμού με βάση την αρχική μελέτη για την εκ νέου ανάδειξη των γραμμών και των σκιάσεων των μνημείων.

Στόχος είναι να ολοκληρωθούν και τα δύο έργα πριν το καλοκαίρι του 2020, ενώ το κόστος εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου και τόνισε ότι μέσα από τη δράση του το Ίδρυμα Ωνάση «προβάλλει το πρόσωπο μιας Ελλάδας η οποία ουδέποτε έχασε τις αξίες ή την ευαισθησία της, ιδιαίτερα απέναντι στην πολιτιστική της κληρονομιά, που αποτελεί άλλωστε και κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε πως «βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτικής κληρονομιάς τονίζουμε τη σημασία των ίσων ευκαιριών για όλους και επαναφέρουμε τον φωτισμό της Ακρόπολης ως ελάχιστη απόδειξη σεβασμού στο μνημεία και στους αρχαιολόγους που το προστατεύουν εξ ονόματος όλων μας».

Στη συνάντηση παρέστησαν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider