Το γεγονός ότι η εκπαίδευση είναι καθοριστική για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του φυσικού μας πλούτου, περιορίζοντας και τις επιπτώσεις που τυχόν αυτά υφίστανται από την κλιματική αλλαγή, τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς το Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας που πραγματοποιείται στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.
Η εκπαίδευση είναι αναμφίβολα ένα από τα βασικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς μπορεί να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αλλάξουν τη στάση και τη συμπεριφορά τους, και να τους βοηθήσει να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις και να κατανοήσουν καταρχήν τις αιτίες και τις συνέπειες της αλλαγής του κλίματος, τονίζει η κ. Μακρή.
«Το σημαντικότερο είναι να παρέχουμε στους νέους τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων τεχνολογιών, για την αναβάθμιση της επιστημονικής τους κατάρτισης, με δεξιότητες και γνώσεις, που να μπορούν να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες», επισημαίνει η υφυπουργός Παιδείας, υπογραμμίζοντας ότι «η εκπαίδευση, μεταξύ άλλων, μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην προστασία της πολιτιστικής και φυσικής μας κληρονομιάς από τις αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής».
Παράλληλα, στο μήνυμά της, η κ. Μακρή κάνει σημαντική αναφορά στην πανδημία, ένα γεγονός μέσα από το οποίο τελικά αποδείχτηκε ότι «η μάθηση είναι μια συνεχής διαδικασία, που δεν περιορίζεται σε χρόνο ή τόπο» και μπορεί «η μαθησιακή διαδικασία να διεξαχθεί σε υψηλή ποιότητα, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, κινητοποιώντας εναλλακτικές και παράλληλες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης».
«Η εξασφάλιση της μεγαλύτερης ασφάλειας για τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα συνολικά, ήταν πάντα στην κορυφή των προτεραιοτήτων του ελληνικού υπουργείου Παιδείας», καταλήγει η κ. Μακρή, στο μήνυμά της προς το Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας της Αιγύπτου, μήνυμα το οποίο φιλοξενήθηκε και στον τοπικό Τύπο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ