Πατούλης: Πολύτιμος σύμμαχος μας η ομογένεια, στην εθνική προσπάθεια για την επανεκκίνηση της χώρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πατούλης: Πολύτιμος σύμμαχος μας η ομογένεια, στην εθνική προσπάθεια για την επανεκκίνηση της χώρας
Γιώργος Πατούλης
«Κορωνίδα της πολιτικής μας στον θεματικό τουρισμό αποτελεί η ανάδειξη του τουρισμού υγείας», παρατήρησε ο κ. Πατούλης

Τους άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που διαμορφώνουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον, με αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημα παρουσίασε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας στην επίσημη έναρξη της διεθνούς πρωτοβουλίας «Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας»,

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας την εκδήλωση διοργάνωσε η ομογενειακή οργάνωση ΑΗΕΡΑ «Άγιος Ανδρέας-Αχαΐα», με τη στήριξη και της Περιφέρειας Αττικής, και σηματοδότησε την έναρξη των δράσεων που ξεκινούν στο πλαίσιο της ανάληψης της διεθνούς πρωτοβουλίας για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, από την AHEPA.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους διοργανωτές για την ανάληψη αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, εξήρε το έργο της οργάνωσης, που για έναν αιώνα περίπου «μεταλαμπαδεύει στις νέες γενιές της ομογένειας αξίες, ιδανικά και αρχές διαχρονικές, αναδεικνύοντας παράλληλα το πρόσωπο μιας Ελλάδας που αντέχει στις αντιξοότητες και πρωτοπορεί…».

Υπογράμμισε πως στόχος της Περιφέρειας είναι να καταστήσει «την Αττική πρώτη σε όλα τα επίπεδα, με την δημιουργία των κατάλληλων έργων και υποδομών, προς όφελος της κοινωνίας» ενημερώνοντας πως «σήμερα υλοποιεί πάνω από 900 έργα προϋπολογισμού άνω των 2,2 δις. ευρώ, ενώ πρωταγωνιστεί στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, με απορρόφηση της τάξης του 68% και τη δημόσια δαπάνη να ξεπερνά τα 718 εκ. ευρώ».

Επισήμανε την έμφαση που δόθηκε σε δεκάδες εμβληματικά έργα και αναπλάσεις τα οποία είναι υπό εξέλιξη σε δήμους όλης την Αττική, με στόχο «την ανάπτυξη, την τόνωση του επιχειρείν, αλλά και την προσέλκυση επενδυτών, μέσα από την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου». Εστίασε στην ανάδειξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στην ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, στην ανάπλαση του Μικρολίμανου, καθώς και την επέκταση του Λιμένος Πειραιά και στη δημιουργία προβλήτας για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας.

Τόνισε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής της Περιφέρειας είναι η ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της Αττικής, στην κατεύθυνση της καθιέρωσης της ως δημοφιλή προορισμό 12 μήνες τον χρόνο. «Σ΄αυτό το πλαίσιο με συγκροτημένες προσπάθειες και με μια φιλόδοξη επικοινωνιακή καμπάνια, επενδύουμε στην προβολή των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων όπως είναι το φυσικό κάλλος, η ιστορία και το πολιτιστικό μας κεφάλαιο» σημείωσε και προσέθεσε πως ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, όπως ο πολιτιστικός, ο γαστρονομικός, ο αθλητικός, ο οινικός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας».

Προσέθεσε τη σημασία που δίνει η Περιφέρεια -με την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ- στην ανάδειξη, την αναδιαμόρφωση αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικών τοποσήμων, στην προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων, στην αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, σε δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του θεματικού τουρισμού κ.ά.

«Κορωνίδα της πολιτικής μας στον θεματικό τουρισμό αποτελεί η ανάδειξη του τουρισμού υγείας», παρατήρησε ο κ. Πατούλης, καθώς όπως είπε «η Αττική πληροί σημαντικό αριθμό κριτηρίων για να κατακτήσει ένα σεβαστό μερίδιο της αγοράς και να καθιερωθεί ως σοβαρός ανταγωνιστής παγκοσμίως».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης εξέφρασε την πεποίθηση πως «οι Περιφερειακές αρχές έχουν τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν στην οικονομική ανάταξη του τόπου και στη δόμηση ενός βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου» και προσέθεσε: «Σε αυτό τον κοινό εθνικό στόχο, η συμβολή της Ομογένειας είναι ουσιώδης. Και είμαι βέβαιος ότι όλοι και όλες, ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων ευεργετών, των ανθρώπων που έφυγαν από την Ελλάδα αλλά αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ανάπτυξη της χώρας, θα προσφέρετε στην Ελλάδα μας τα εργαλεία και τις μεθόδους για μια δυναμική επανεκκίνηση - οικονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή».

Στη εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου Ν. Μηταράκης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χ. Δήμας και Ανάπτυξης & Τροφίμων Σ. Κεδίκογλου, ο πρώην υπουργός Αλ. Στεφανής, εκπρόσωποι επενδυτικών fund, διπλωμάτες, επιχειρηματίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider