Πόλεμος στην Ουκρανία: Το NATO αναμένει επιδείνωση - Προειδοποιήσεις της Μόσχας στο Κίεβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το NATO αναμένει επιδείνωση - Προειδοποιήσεις της Μόσχας στο Κίεβο
Η κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρει πως η επόμενη κίνηση για τις διαπραγματεύσεις για την κρίση είναι στο «γήπεδο» της Ρωσίας

Για επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία προειδοποιεί το NATO, την ώρα που η κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν πως δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη συμφωνία με το Κίεβο για αποκλιμάκωση της κρίσης.

Μιλώντας από τα κεντρικά του NATO στις Βρυξέλλες, ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, εκτίμησε πως «οι επόμενες μέρες στην Ουκρανία αναμένεται να είναι χειρότερες».

Μιλώντας για το εάν η Συμμαχία θα αποστείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, ο Νορβηγός αξιωματούχος ανέφερε «οι Σύμμαχοι έχουμε συμφωνήσει πως δεν θα πρέπει να στείλουμε αεροπλάνο ή στρατιώτες του NATO εντός της ουκρανικής επικρατείας».

«Εάν το NATO μετείχε στη συμπλοκή στην Ουκρανία, θα οδηγούμασταν σε ένα διευρυμένο πόλεμο στην Ευρώπη και άλλους ανθρώπους που θα υπέφεραν» τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

Νέο μήνυμα της Μόσχας στο Κιέβο

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων που είχαν χθες εκπρόσωποι από τη Μόσχα και το Κίεβο, λέγοντας πως οι συζητήσεις είναι θετικές αλλά και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για αποκλιμάκωση της ένταξης.

«Η μπάλα βρίσκεται στο "γήπεδο" της Ουκρανίας» σημείωσε ο Πεσκόφ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Πούτιν καλεί τους γείτονες της Ρωσίας να μην κλιμακώνουν τις εντάσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider