Χαρίτσης για Ταμείο Ανάκαμψης: Χρηματοδότηση σκόρπιων έργων και αποσπασματικών δράσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρίτσης για Ταμείο Ανάκαμψης: Χρηματοδότηση σκόρπιων έργων και αποσπασματικών δράσεων
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «χρειαζόμαστε πολιτική σύγκρουσης με τον πυρήνα της ακρίβειας».

Κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για την ακρίβεια και τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης άσκησε ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία», το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «χρειαζόμαστε πολιτική σύγκρουσης με τον πυρήνα της ακρίβειας» ,κάνοντας λόγο για «επιβολή πλαφόν στην χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, μείωση του ΕΦΚ στα ενεργειακά προϊόντα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα και γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού».

«Οι 5 + 1 δεσμεύσεις που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την άμεση ανάσχεση της ακρίβειας, συνδυάζονται με ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στο κρίσιμο πεδίο της ενέργειας, με ενίσχυση του ρόλου του Δημοσίου και εκπόνηση μια ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής». «Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σωθεί η οικονομία της χώρας» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης στο Ταμείο Ανάκαμψης αποτυπώνει τη διαχειριστική της ανεπάρκεια και αναδεικνύει την πλήρη απουσία ενός συνεκτικού σχεδίου για την ανασύνταξη της ελληνικής οικονομίας». «Αντί να αξιοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης ως εργαλείο σχεδιασμένης ενίσχυσης της περιφερειακής ανάκαμψης, βλέπουμε τη χρηματοδότηση σκόρπιων έργων και αποσπασματικών δράσεων».

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη Βόρεια Ελλάδα εκκινεί από την ανάγκη κατάρτισης σχεδίου αντιμετώπισης των άμεσων συνεπειών της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης με σχεδιασμένες παρεμβάσεις που θα εγγυώνται την δίκαιη πράσινη μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών, την υλοποίηση αστικών αναπλάσεων, την ενίσχυση κρίσιμων έργων υποδομής» υπογράμμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο στρατηγικός στόχος για την Θεσσαλονίκη και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας δεν μπορεί να είναι άλλος παρά η εδραίωσή της ως βασικού αναπτυξιακού, μεταφορικού και διαμετακομιστικού κόμβου των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

«Ο δικός μας στόχος είναι δεδομένος: εκλογές το συντομότερο δυνατό για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και να έρθει μια νέα αρχή στη χώρα υπό προοδευτική κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πράσινο φως» για το Ταμείο Ανάκαμψης σε 2 projects 175 εκατ. ευρώ σε ύδρευση και αντιπλημμυρική προστασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider