Βρετανία: Προς νέες κυρώσεις στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Προς νέες κυρώσεις στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Βρετανίδα ΥΠΕΞ θα ταξιδέψει στην Τουρκία για να συζητήσει εναλλακτικές προκειμένου να μεταφερθούν σιτηρά από την Οδησσό.

Την πρόθεση της βρετανικής κυβέρνησης για την επιβολή επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία, λόγω του πολέμου της Μόσχας στην Ουκρανία, υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών του Μπόρις Τζόνσον, Λις Τρας.

Μιλώντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Βρετανία ΥΠΕΞ ανέφερε πως «είμαστε αποφασισμένοι να παράσχουμε περισσότερα όπλα, να επιβάλουμε περισσότερες κυρώσεις και να στηρίξουμε την Ουκρανία στο να αποκλείσει τη Ρωσία από το έδαφός της».

Η ίδια δήλωσε ότι αύριο θα ταξιδέψει στην Τουρκία για να συζητήσει εναλλακτικές προκειμένου να μεταφερθούν σιτηρά από την Οδησσό, λέγοντας ότι είναι θέμα εβδομάδων για να βρεθεί μια λύση.

Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν συντονιστεί στην επιβολή μαζικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία, την οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτηρίζει ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’.

«Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις, θα συνεχίσουμε να σταματάμε την εισαγωγή προϊόντων από τη Ρωσία έως ότου δούμε τη Ρωσία να αποσύρεται από την Ουκρανία», δήλωσε η Τρας.

Η Βρετανία έχει στοχοθετήσει Ρώσους επιχειρηματίες, πολιτικούς, θρησκευτικούς ηγέτες αλλά και εταιρίες στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Θα επεκταθούν και στον χρυσό οι κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας

Βιομήχανοι της Γερμανίας: Αναπόφευκτη η ύφεση, εάν διακοπούν οι παραδόσεις αερίου από τη Ρωσία 

gazzetta
gazzetta reader insider insider