Τσίπρας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε αγόρασε, ούτε χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε αγόρασε, ούτε χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό
Στις επισυνδέσεις επικεντρώθηκε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Open TV, στη «σκιά» του Qatargate και της σύλληψης της Εύας Καϊλή. «Εδώ είμαστε Βαλκάνια» σχολίασε ενώ επαίνεσε τις βελγικές αρχές. 

Στις επισυνδέσεις επικεντρώθηκε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Open TV, στη «σκιά» του Qatargate και της σύλληψης της Εύας Καϊλή. «Εδώ είμαστε Βαλκάνια» σχολίασε ενώ επαίνεσε τις βελγικές αρχές.

Διέψευσε δε χθες τα περί διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ για το Pegasus κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως από το 2015-2019 η κυβέρνηση Τσίπρα «ούτε αγόρασε, ούτε επινοικίασε, ούτε διαπραγματεύθηκε, ούτε χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό».

Το χαρακτηρισμό «επικίνδυνα ανεπαρκή» σε περίπτωση που δεν γνώριζε για τις επισυνδέσεις χρησιμοποίησε ο κος Τσίπρα αναφερόμενος στον πρωθυπουργό. «Είναι ικανότατος, δεν είναι καθόλου βλαξ» είπε χαρακτηριστικά ο κος Τσίπρας, λέγοντας πως αν ωστόσο γνώριζε τότε «είναι συνένοχος». Είπε δε πως «εξάγαμε το Predator σαν να ήταν startup», αναφερόμενος σε παλαιότερο δημοσίευμα ξένου Τύπου. Ανέφερε σχετικά με τις επισυνδέσεις πως «εγώ νομίζω πως όλο αυτό το διάστημα είχε μια μεγάλη ευκαιρία ο πρωθυπουργός, το πολιτικό σύστημα και η δικαιοσύνη. Ο κος Μητσοτάκης θα είχε τη δυνατότητα να πει πως εδώ υπάρχει μια πολύ σοβαρή υπόθεση σε βάθος αλλά δεν την γνώριζε». Ωστόσο συνέχισε λέγοντα ως «όχι όμως να τη συγκαλύπτει και να ψεύδεται».

Για τον κο. Οικονόμου, ανέφερε πως «μας έχει κουράσει και μας έχει ζαλίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις αλλαγές στο αφήγημα του» και συνέχισε λέγοντας πως «θα βγει η κα. Βλάχου να μας πει ποιος είναι ο λόγος για την εθνική ασφάλιση και έβαλε την υπογραφή της έξι φορές για την παρακολούθηση υπουργού;» Σε ερώτηση δημοσιογράφου, δεν υπάρχει αναγκαιότητα να γνωρίζει την παραμικρή λεπτομέρεια ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ΕΥΠ, μιλώντας για «πραξικόπημα μέσα στο ίδιο το Μαξίμου».

Αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον κο. Ντογιάκο την περασμένη εβδομάδα, ο κος. Τσίπρας είπε πως «εγώ είχα μία ειλικρινή συζήτηση με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου» και πως «δουλειά της δικαιοσύνης είναι να βρίσκει τις αποδείξεις για τις υποκλοπές».

Επίσης στον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως οι πρώην πρωθυπουργοί είπαν «το αυτονόητο. πως πρόκειται για δημοκρατική εκτροπή», σχετικά με τις υποκλοπές. Το χαρακτηρισμό «επικίνδυνα ανεπαρκή» σε περίπτωση που δεν γνώριζε για τις επισυνδέσεις χρησιμοποίησε ο κος Τσίπρα αναφερόμενος στον πρωθυπουργό. «Είναι ικανότατος, δεν είναι καθόλου βλαξ», ενώ σε περίπτωση που γνώριζε «είναι συνένοχος» σχολίασε ο κος. Τσίπρας.

Για το αν υπάρχει περίπτωση συγκυβέρνησης, υπογράμμισε πως υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές με την Νέα Δημοκρατία. Μετά ο κος. Τσίπρας μιλώντας για τις εκλογές σχολίασε «πως εάν η ΝΔ άλλαζε πρωθυπουργό εν πλω, θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν το λέω εγώ, το λένε συνταγματολόγοι», συμπληρώνοντας πως δεν το επιθυμώ, αλλά «θα περίμενε κανείς να έχει αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης».

«Κυριακή κοντή γιορτή για τις δημοσκοπήσεις» απάντησε για τις δημοσκοπήσεις, ενώ για το Qatargate είπε πως «όσα λέει ο κος Ανδρουλάκης για την κα Καϊλή είναι σωστά», αλλά τον Δούρειο Ίππο τον ανακαλύπτεις πριν μπει στα τείχη, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ένταση στη Βουλή: Αποχώρησε ο Μητσοτάκης - Τσίπρας: «Με την εθνική ασφάλεια δεν παίζουμε, αφήστε τα γελάκια»

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία ξαναπατά στα πόδια της και είναι πρωτοπόρος στην Ευρώπη

Κωνσταντινόπουλος: Η υπόθεση Καϊλή δεν πλήττει το ΠΑΣΟΚ αλλά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider