Qatargate: Το σκεπτικό των βελγικών αρχών για παράτασης της προφυλάκισης Καϊλή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Qatargate: Το σκεπτικό των βελγικών αρχών για παράτασης της προφυλάκισης Καϊλή
Χριστούγεννα στη φυλακή θα κάνει η Εύα Καϊλή καθώς χθες το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε να παραταθεί για, τουλάχιστον, έναν μήνα ακόμα η προφυλάκισή της για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς QatarGate!

Χριστούγεννα στη φυλακή θα κάνει η Εύα Καϊλή καθώς χθες το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε να παραταθεί για, τουλάχιστον, έναν μήνα ακόμα η προφυλάκισή της για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate! Η ομοσπονδιακή εισαγγελία Βρυξελλών απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων της να αφεθεί ελεύθερη η κ. Καϊλή με βραχιολάκι και ζήτησε τη συνέχιση της προφυλάκισής της στις φυλακές του Χάρεν.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες, αυτό που εξέτασαν οι Βέλγοι δικαστές προκειμένου να λάβουν την απόφαση είναι αν η πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θεωρείται ύποπτη φυγής ή αν θεωρείται ύποπτη για αλλοίωση των στοιχείων της δικογραφίας. Επιπλέον, στο κάδρο των ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέταση μπαίνουν και νέα πρόσωπα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία δεν έχουν κληθεί ακόμα να καταθέσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Για το λόγο αυτό οι αρχές θεώρησαν πιθανότατα πιο ασφαλές η κυρία Καϊλή να παραμείνει στη φυλακή. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας ήταν εκείνος που εισηγήθηκε την παράταση της κράτησης της κυρίας Καϊλή και στη συνέχεια ο δικαστής έλαβε την τελική απόφαση.

Ολόκληρο το άρθρο στο Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Qatargate: Αρνείται κάθε ανάμιξη η Καϊλή στην απολογία της - «Τα λεφτά ήταν του Παντσέρι»

Δεσμεύτηκε το οικόπεδο της Εύας Καϊλή στην Πάρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider