Εύα Καϊλή: «Η διαρροή της δικογραφίας απειλεί τις υποθέσεις του Qatargate»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εύα Καϊλή: «Η διαρροή της δικογραφίας απειλεί τις υποθέσεις του Qatargate»
Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη διαρροή της δικογραφίας στην υπόθεση του Qatargate, όπου εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή έκρουσε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης.

Στην υπόθεση του Qatargate που εμπλέκονται βαρυσήμαντα ονόματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως η Εύα Καϊλή, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, αναφέρθηκε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Vincent Van Quickenborne. Ο Βέλγος υπουργός ανέφερε σχετικά με την υπόθεση ότι θα «φτάσει μέχρι τέλους», αλλά προειδοποίησε παράλληλα ότι οι συνεχείς διαρροές της δικογραφίας μόνο κακό κάνoυν στην υπόθεση, καθώς συνιστά απειλή για την απόδοση δικαιοσύνης.

Παράπονα για τις διαρροές έκαναν και ορισμένοι δικηγόροι των κατηγορουμένων, οι οποίοι έχουν βάλει στο «στόχαστρο» την έρευνα που διεξάγει το Βέλγιο. Όπως αναφέρει, μάλιστα, το Politico, τουλάχιστον ένας δικηγόρος ανέφερε ότι «υπήρξε τεράστιο πρόβλημα στη διαδικασία» λόγω των διαρροών βασικών εγγράφων στα μέσα ενημέρωσης. Οι εφημερίδες έχουν όντως αλιεύσει αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με τα κρυμμένα μετρητά, που βρέθηκαν και στο σπίτι της κα Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζόρτζι και τις ομολογίες, οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τις επίσημες ανακοινώσεις.

Παράλληλα, οι Βέλγοι ερευνητές είχαν κρούσει εξαρχής τον «κώδωνα του κινδύνου» σχετικά με τις διαρροές που έχουν γίνει, αναφέροντας ότι θα ευνοήσουν την πλευρά των κατηγορουμένων, καθώς θα ανοίξουν «διαδικαστικά κενά» στην υπόθεση, επικαλούμενοι έτσι ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα επαγγελματικού απορρήτου και το δικαίωμα πρόσβασης σε απόρρητα έγγραφα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Για λίγους ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος - Έντονες διαμαρτυρίες από τους ξενοδόχους

Τέσσερις λόγοι που η τηλεργασία θα συνεχιστεί και το 2023

Εφορία: Αντίστροφη μέτρηση για τις τελευταίες φορο-εκκρεμότητες του 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider