Ο σύμβουλος του Ερντογάν καταδικάζει τα βίαια επεισόδια στο Παρίσι και «δείχνει» το PKK

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο σύμβουλος του Ερντογάν καταδικάζει τα βίαια επεισόδια στο Παρίσι και «δείχνει» το PKK
«Η ίδια τρομοκρατική οργάνωση την οποία υποστηρίζετε στη Συρία», σημείωσε ο σύμβουλος του Ερντογάν.

Ο ειδικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε σήμερα τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Παρίσι μετά το φόνο τριών Κούρδων, ισχυριζόμενος πως για τις βιαιότητες αυτές ευθύνεται το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

«Είναι το PKK στη Γαλλία», υποστήριξε ο Ιμπραήμ Καλίν αναρτώντας στο Twitter φωτογραφίες αυτοκινήτων που έχουν ανατραπεί και καεί.

«Η ίδια τρομοκρατική οργάνωση την οποία υποστηρίζετε στη Συρία», πρόσθεσε ο σύμβουλος του Ερντογάν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Γαλλία: Σε ψυχιατρική κλινική ο 69χρονος που σκότωσε 3 Κούρδους στο Παρίσι

Σε ψυχιατρική κλινική μεταφέρθηκε ο 69χρονος που άνοιξε πυρ την Παρασκευή έξω από ένα κοινοτικό κέντρο των Κούρδων του Παρισιού, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Η ανάκριση του θα συνεχιστεί όταν το επιτρέψει η υγεία του, σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση των αρχών. Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή τον άνδρα ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα και επρόκειτο να δικαστεί για μια άλλη υπόθεση, για επίθεση με σπαθί εναντίον ενός καταυλισμού μεταναστών στο Παρίσι.

Χτες, ξέσπασαν επεισόδια στο κέντρο του Παρισιού, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Κούρδων. Οι συγκεντρωμένοι ανέτρεψαν οχήματα, τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο πυρπολήθηκε και μικρές φωτιές άναψαν κοντά στην Πλατεία Δημοκρατίας. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού είπε ότι έγιναν 11 συλλήψεις και περίπου 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ANKA-3 και KIZILELMA: Στα «σκαριά» νέα drones από την τουρκική αμυντική βιομηχανία

Πούτιν: «Ναι» σε διαπραγματεύσεις για αποδεκτές λύσεις - «Πυρά» στη Δύση

Σακελλαροπούλου: Αυτές τις μέρες η σκέψη μας είναι στραμμένη στα παιδιά της Ουκρανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider