Καϊλή: Xωρίς επισκεπτήριο τα Χριστούγεννα - Ποιους «έδωσε», έρχονται νέες συλλήψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καϊλή: Xωρίς επισκεπτήριο τα Χριστούγεννα - Ποιους «έδωσε», έρχονται νέες συλλήψεις
Μοναχικά Χριστούγεννα κάνει στις φυλακές του Χάρεν η Εύα Καϊλή, καθώς από την ώρα που άνοιξε το επισκεπτήριο, δεν την έχει επισκεφθεί κανένας.

Η Εύα Καϊλή έκανε Χριστούγεννα στις φυλακές Χάρεν των Βρυξελλών και σύμφωνα με τους δικηγόρους της, είναι αναστατωμένη και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ από την ώρα που άνοιξε το επισκεπτήριο, δηλαδή στις 12:00 το πρωί, δεν την έχει επισκεφθεί κανένας.

Πάντως, στις φυλακές έχουν πάει αρκετοί συγγενείς των υπόλοιπων κρατουμένων, ακόμη και βρέφη, προκειμένου να περάσουν λίγες ώρες με τους αγαπημένους τους. Αξίζει να σημειωθεί πως στην κατάθεσή της η κα Καϊλή όπως μετέδωσε το Reader.gr, φέρεται να αναφέρθηκε και στον Ιταλό Ευρωβουλευτή, Αντρέα Κοτζολίνο, για τον οποίο δούλευε ο σύντροφος, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ότι συμμετείχε στο σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού του Qatar Gate.

Παράλληλα, φέρεται να κατονόμασε και τον Βέλγο Ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα, τις Ιταλίδες Μαρία Αρένα και Αλεσάντρα Μορέτι, αλλά και τον Μπράντο Μπενιφέϊ, τον νεότερο εκλεγέντα στην Ευρωβουλή, ότι είχαν ανάλογη συμμετοχή στο σκάνδαλο.

Σύμφωνα, όμως, με βελγικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η στήριξη σε Κατάρ και Μαρόκο από το κύκλωμα δεν είχε μόνο χρηματικό αντάλλαγμα, αλλά και ψηφοθηρικό. Ειδικότερα, στην εκλογική περιφέρεια του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλα μένουν περισσότεροι από 300.000 Μαροκινοί, γεγονός που μεταφραζόταν ότι η στήριξη που του παρείχε το Μαρόκο δεν ήταν μόνο χρηματική, αλλά και εκλογική.

Με τις έρευνες των βελγικών αρχών για τα «πλοκάμια» που είχε απλώσει το Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να οδεύουν προς το τέλος της, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η άρνηση του δικαστή να συναινέσει στην αποφυλάκισή της στηρίζεται σε ένα βασικό στοιχεία και πιο συγκεκριμένα στο γεγονός ότι η Εύα Καϊλή είχε τα χρήματα στο σπίτι της χωρίς να ενημερώσει τις αρχές.

Όπως και να έχει, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής προετοιμάζεται για την απολογία της στις 22 Ιανουαρίου, όταν και θα καταθέσει και νέο αίτημα αποφυλάκισης, ενώ οι δικηγόροι της επεξεργάζονται τη νέα υπερασπιστική τηςγραμμή, όταν και θα βρεθούν πάλι ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εύα Καϊλή: «Η αθώα κατατρεγμένη του Qatargate»

Πυροβολισμοί σε βρετανική παμπ – Νεκρή μια 26χρονη και 4 τραυματίες

Στις φλόγες φορητός υπολογιστής σε αεροπλάνο - Στιγμές τρόμου για 167 επιβάτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider