ΗΠΑ: Επικοινωνία Μπλίνκεν με τον Τσαβούσογλου για τον σεισμό στην Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Επικοινωνία Μπλίνκεν με τον Τσαβούσογλου για τον σεισμό στην Τουρκία
Οι ΗΠΑ καλούν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασάντ να επιτρέψει την αποστολή βοήθειας απ' όλα τα σημεία εισόδου των συνόρων της Συρίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, είχε επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Πέμπτη κατά την οποία συζητήθηκαν οι τρόποι ενίσχυσης των ΗΠΑ στην Τουρκία για τους φονικούς σεισμούς της Δευτέρας που έχουν αφήσει πίσω τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς σε Τουρκία και Συρία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεν, Νεντ Πράις, ο Μπλίνκεν τόνισε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Τουρκία και θα συνεχίσουν την παροχή βοήθειας στις σεισμόπληκτες χώρες.

Ακόμα, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ζητούν ανεμπόδιστη παροχής βοήθειας στη Συρία και καλούν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασάντ να επιτρέψει την αποστολή βοήθειας απ' όλα τα σημεία εισόδου των συνόρων.

Σύμφωνα με τον Πράις, ο Τσαβούσογλου έδωσε λεπτομέρειες για τις ανάγκες της Τουρκίας και η Ουάσινγκτον «θα κάνει ό,τι μπορεί για να καλύψει τις ανάγκες που ανέφεραν οι Τούρκοι».

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι αμερικανικά ελικόπτερα βοηθούν τους διασώστες να φτάσουν σε περιοχές όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση. Υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν στείλει μια ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών αποτελούμενη από 200 άτομα. Σχεδιάζεται επίσης η αποστολή γεννητριών, ιατροφαρμακευτικού υλικού, σκηνών για τους άστεγους, νερού και συστημάτων καθαρισμού του νερού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Οργή για το 12ωρο μπλόκο στο Twitter τις κρίσιμες ώρες μετά τον φονικό σεισμό

Διπλωματικές πηγές: Ζευγάρι Ελλήνων αγνοείται στην Αντιόχεια μετά τους σεισμούς

Επιστολή συμπαράστασης από τους ηγέτες της ΕΕ στον Ερντογάν για τον καταστροφικό σεισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider