Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος της Κύπρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος της Κύπρου
Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο κ. Χριστοδουλίδης λαμβάνει ποσοστό 51,91% (204.633 ψήφους), έναντι 48,09% του Ανδρέα Μαυραγάνη (189.592 ψήφους).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:18

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο νικητής των κυπριακών προεδρικών εκλογών. Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο κ. Χριστοδουλίδης λαμβάνει ποσοστό 51,91% (204.633 ψήφους), έναντι 48,09% του Ανδρέα Μαυραγάνη (189.592 ψήφους).

Σύμφωνα με κυπριακά Μέσα, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης παραδέχθηκε την ήττα και τηλεφώνησε στον Νίκο Χριστοδουλίδη για να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Παράλληλα, συγχαρητήριο τηλεφώνημα έλαβε ο Νίκος Χριστοδουλίδης και από τον απερχόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Τα συγχαρητήρια για την εκλογή του, εξέφρασε στον κ. Χριστουδουλίδη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Επίσης, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έλαβε συγχαρητήριο τηλεφώνημα και από τον πρώην ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο.

Συγχαρητήρια από Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκη, Δένδια

Στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη τηλεφώνησαν για να εκφράσουν τα συγχαρητήρια τους, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ΥΠΕΞ της Ελλάδος Νίκος Δένδιας και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Μάλιστα κατά την επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με τον νεοεκλεγέντα Κύπριο πρόεδρο, ο πρωθυπουργός τον προσκάλεσε να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα.

Από την πλευρά της, η κ. Σακελλαροπούλου στη συνομιλία της με τον κ. Χριστοδουλίδη τόνισε ότι το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα και επισήμανε ότι η διαρκής συνεργασία και ο συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου σε όλα τα επίπεδα είναι εγγύηση για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

Η κ. Σακελλαροπούλου προσκάλεσε και αυτή με τη σειρά της τον κ. Χριστοδουλίδη να επισκεφθεί την Αθήνα, όταν το επιτρέψει το πρόγραμμά του.

Τον νέο πρόεδρο της Κύπρου συνεχάρησαν επίσης η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η επίτροπος της Κύπρου στην ΕΕ Στέλλα Κυριακίδη και άλλοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φιλελεύθερο Κύπρου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider