Μητσοτάκης: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για την έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους - Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για την έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους - Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές
Τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι αύριο θα πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης σε συνταξιούχους. 

Τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι αύριο θα πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης σε συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης και θα κερδίσει τις εκλογές» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ).

«Σήμερα η Κοζάνη στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα που ακούγεται σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, αντηχώντας από άκρη σε άκρη της χώρας, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης και θα κερδίσει και τις εκλογές» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης.

«Καθώς μπαίνουμε στην τελευταία ευθεία για τις εκλογές, αυτό δεν είναι άλλο από το διπλό μήνυμα που εκπέμπει πια κάθε γωνιά της πατρίδος μας. Το μήνυμά της αυτοδύναμης Ελλάδας και της αυτοδύναμης και πρωτοπόρας Νέας Δημοκρατίας. Το μήνυμα που στέλνετε εσείς οι Μακεδόνες είναι το έναυσμα της νίκης για να κάνουμε ακόμα πιο γερές τις βάσεις που θεμελιώσαμε και να κτίσουμε, όλες και όλοι μαζί, ένα καλύτερο αύριο για την όμορφη περιοχή σας, που πάντα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου» είπε ο πρωθυπουργός.

«Ο δρόμος προς τις εκλογές της άνοιξης δεν προβλέπεται να είναι ούτε εύκολος, ούτε ευθύς. Όχι μόνο γιατί οι αντίπαλοί μας τον ποτίζουν με νέα ψέματα και με τοξικότητα, αλλά και γιατί είναι ναρκοθετημένος από την απλή αναλογική που εγκατέλειψαν πίσω τους, ποντάροντας στην ακυβερνησία. Αφού βέβαια -να το θυμίσουμε και αυτό- είχαν φροντίσει να κερδίσουν δύο εκλογές με σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, το οποίο κατακρίνουν»είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε νάρκη την απλή αναλογική και είπε ότι «πρέπει όλοι μαζί να την απενεργοποιήσουμε με όπλο την αλήθεια, αλλά και τις αναγκαιότητες του τόπου», επισημαίνοντας ότι ο πολίτης δεν έχει ανάλογη εμπειρία από την απλή αναλογική και «είναι δικό μας χρέος να του εξηγήσουμε την κρισιμότητα αυτής της αναμέτρησης».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ότι τάζει χρήματα που δεν υπάρχουν.

«Τώρα τάζει 45 δισεκατομμύρια ευρώ από το γνωστό λευτόδενδρο της Θεσσαλονίκης, περισσότερα και από αυτά που έλεγε το 2015, για να βάλει μετά καμιά τριανταριά φόρους και να κόψει 17 φορές μισθούς και συντάξεις και να κλαίγεται τώρα για τον νόμο Κατρούγκαλου, τον οποίο ο ίδιος ψήφισε» είπε και συμπλήρωσε: «Αμα ξέρεις ότι δεν έχεις καμιά τύχη να κερδίσεις τις εκλογές, τάζεις ότι θέλεις».

«Θα ανακοινωθεί αύριο ανακούφιση όσων αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου» σημείωσε επίσης και επεσήμανε ότι όσοι αναμένουν επικουρική σύνταξη θα λαμβάνουν 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης.

«Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι τώρα συνεχίζουμε να υψώνουμε «αναχώματα» στην επίθεση των διεθνών ανατιμήσεων. Αλλά και να διαμορφώνουμε κάθε τόσο νέα περιθώρια για να μπορούμε να ενισχύουμε το εισόδημα με στοχευμένες πρωτοβουλίες.

Μιλώ για την αύξηση σχεδόν 8% που ήδη εισπράττουν παραπάνω από 1.500.000 συνταξιούχοι. Ενώ -μπορώ να το πω- αύριο θα έχω την ευκαιρία να εξαγγείλω μια ακόμα παρέμβαση, επειδή έχουμε πια τη βεβαιότητα του δημοσιονομικού χώρου ότι μπορούμε να την υποστηρίξουμε, για να ανακουφίσουμε και όσους αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου.

Θυμίζω επίσης πως όσοι περιμένουν την επικουρική τους σύνταξη θα λάβουν ως προκαταβολή 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης. Και αυτό μέχρι να κλείσει αυτή η πληγή της αργοπορίας, όπως έγινε στις βασικές συντάξεις.

Γιατί πια μπορούμε, μπορούμε να εκδίδουμε συντάξεις σε δύο μήνες, όπως όλες οι σοβαρές χώρες. Σκύβοντας πάνω στο πρόβλημα λύσαμε το ζήτημα των καθυστερήσεων στην έκδοση των συντάξεων, ανακουφίζοντας έτσι δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που περίμεναν μήνες ή και χρόνια για να πάρουν τι; Αυτό το οποίο εδικαιούντο.

Και βέβαια τον άλλο μήνα, την 1η Απριλίου, δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, έρχεται η τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, οδηγώντας αυτόματα σε αύξηση σε άλλες παροχές, όπως το επίδομα ανεργίας» είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Παράδειγμα δίκαιης μετάβασης η Δυτική Μακεδονία - Η πιο ελκυστική περιοχή για επενδύσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider