Υπό έλεγχο το TikTok στη Ολλανδία, για την ασφάλεια των κυβερνητικών τηλεφώνων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπό έλεγχο το TikTok στη Ολλανδία, για την ασφάλεια των κυβερνητικών τηλεφώνων
Η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε συνιστά στα μέλη της να αποφεύγουν τη χρήση του TikTok για τις επικοινωνιακές του καμπάνιες.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας θέτει υπό έλεγχο το TikTok, εξετάζοντας το εάν η πλατφόρμα της κινεζικής ByteDance είναι ασφαλής για να την έχουν στα κινητά τους τηλέφωνα μέλη της κυβέρνησης της ευρωπαϊκής χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιοποίησης της Ολλανδίας, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας θα λάβει μέσα σε ένα μήνα έκθεση από την εθνική υπηρεσία ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών (NVB) για το θέμα.

Εκπρόσωπος του Ολλανδού πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε, ανέφερε πως η κυβέρνηση συνιστά στα μέλη της να αποφεύγουν τη χρήση του TikTok για τις επικοινωνιακές του καμπάνιες.

Υπενθυμίζεται πως το TikTok βρίσκεται υπό έλεγχο και σε άλλες χώρες, με τις ΗΠΑ να έχουν ήδη απαγορεύσει τη χρήση του στα τηλέφωνα των μελών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

H Γερουσία της Γαλλίας, το άνω Σώμα του κοινοβουλίου της χώρας, θα δημιουργήσει ειδική επιτροπή για να εξετάσει τον ρόλο και την επιρροή που έχει το TikTok.

Οι εργασίες της επιτροπής, που θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου, θα επικεντρωθούν στο εάν το TikTok προμοτάρει περιεχόμενο που υπομονεύει τους χρήστες εκτός Κίνας καθώς και το εάν τηρεί τους όρους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TikTok: «Μπλόκο» σε 1.700 λογαριασμούς για φιλορωσική προπαγάνδα από το κινεζικό μέσο

gazzetta
gazzetta reader insider insider