Οικονόμου: Η ΝΔ αποκατέστησε το κύρος και την ελκυστικότητα της Ελλάδας στο εξωτερικό - «Πυρά» κατά ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου: Η ΝΔ αποκατέστησε το κύρος και την ελκυστικότητα της Ελλάδας στο εξωτερικό - «Πυρά» κατά ΣΥΡΙΖΑ
«Οι πολίτες εμπεδώνουν, βιώνουν τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρουν ότι πληρώνουν λιγότερους φόρους, ξέρουν ότι γίνεται καθημερινή προσπάθεια για να περιοριστούν οι συνέπειες της ακρίβειας. Ξέρουν ότι η Ελλάδα άντεξε έτσι, όπως κανείς δεν θα περίμενε για μια χώρα που έφερε στο σώμα της τις πληγές των μνημονίων από τα προηγούμενα χρόνια και τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Την πεποίθηση πως οι πολίτες εμπεδώνουν όσα έπραξε η ΝΔ τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας που κλήθηκε να αντιμετωπίζει μία σειρά από πολλαπλές κρίσεις, εξέφρασε ο Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως πλέον «πληρώνουν λιγότερους φόρους» και «ξέρουν ότι γίνεται καθημερινή προσπάθεια για να περιοριστούν οι συνέπειες της ακρίβειας».

«Ξέρουν ότι η Ελλάδα άντεξε έτσι, όπως κανείς δεν θα περίμενε για μια χώρα που έφερε στο σώμα της τις πληγές των μνημονίων από τα προηγούμενα χρόνια και τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κλήθηκε να διαχειριστεί το αδιανόητο. Κλήθηκε να διαχειριστεί το μεγαλύτερο κοκτέιλ κρίσεων που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Κρίσεις που δεν δημιουργήσαμε εμείς και αυτή είναι μια πρώτη μεγάλη ειδοποιός διαφορά. Δεν δημιουργήσαμε εμείς το μεταναστευτικό, την ενεργειακή κρίση και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τις υβριδικές απειλές της Τουρκίας. Και παρόλα αυτά κατά τη διάρκεια και των κρίσεων η χώρα όχι μόνο άντεξε, αλλά έκανε και βήματα μπροστά. Με πληγές, με προβλήματα στην καθημερινότητα των ανθρώπων -για αυτό και είμαστε στοχοπροσηλωμένοι εκεί- η χώρα και κάνει βήματα» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι ενισχύσεις που έδωσε η Κυβέρνηση προέρχονται από το περίσσευμα της οικονομίας, είναι από το μέρισμα της ανάπτυξης. Δεν είναι από την υπεροφορολόγηση, δεν είναι ενισχύσεις που τους δίνεις από τη μια τσέπη για να τις παίρνεις από την άλλη. Είναι ενισχύσεις από την φορολόγηση υπερεσόδων των λίγων -όπως το market pass- προκειμένου να ενισχυθούν οι πολλοί. Είναι ενισχύσεις που δεν εξέθεσαν τη χώρα στις διεθνείς αγορές. Είναι ενισχύσεις που δίνονται για να σταθεί όρθια η χώρα μπροστά στο μεγαλύτερο κοκτέιλ εισαγόμενων κρίσεων που γνώρισε ποτέ. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτήν την πραγματικότητα βιώνουν οι Έλληνες πολίτες. Είναι μέρισμα της ανάπτυξης οι ενισχύσεις στους πολίτες» τόνισε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως αυτό που αξίζει και δικαιούται ένας νέος είναι να ζει σε μια ασφαλή και ευημερούσα χώρα, που θα του δώσει τη δυνατότητα να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του.

«Να διεκδικήσει να ζήσει όπως πραγματικά προσδοκά, όπως προσδοκούν οι γονείς του, όπως αξίζει στον κόπο, στα έξοδα, στις επενδύσεις που έκαναν οι γονείς του για αυτόν. Και αυτό προσπαθεί να κάνει η Κυβέρνηση για τη νέα γενιά. Αυτό προσπαθεί να κάνει η Κυβέρνηση στην Παιδεία, αποδίδοντας στα Πανεπιστήμια χώρους, που λέμε ότι είναι καλύτερα να γίνονται βιβλιοθήκες από το να είναι στέκια, αποδίδοντας δωμάτια στις εστίες στους φοιτητές που δεν έχουν χρήματα να ενοικιάσουν σπίτι. Είναι καλύτερα να είναι εκεί για να σπουδάζουν οι φοιτητές από το να είναι μέσα μπουκαδόροι, διαρρήκτες, πρεζέμποροι, που ενίοτε χαρτζιλικώνουν και… επαγγελματίες αμφισβητίες, αναρχοαυτόνομους, αντιεξουσιαστές για να φυλάνε τσίλιες. Λέμε ότι είναι καλύτερα να υπάρχουν πολιτικές, οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα στο ελληνικό Πανεπιστήμιο να συνδεθεί με μεγάλα ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα και να τα φέρουν κοντά στους Έλληνες φοιτητές. Λέμε ότι είναι καλύτερα να δίνονται κίνητρα στην αγορά εργασίας όπως το «πρώτο ένσημο» για να δουλεύουν οι νέοι άνθρωποι χωρίς προηγούμενη εμπειρία. Λέμε ότι είναι καλύτερα να ψηφιοποιούμε το κράτος, να το φέρνουμε πιο κοντά στις νέες τεχνολογίες. Λέμε ότι είναι καλύτερα να δημιουργούμε επενδύσεις, να έρχονται εδώ εταιρείες της νέας οικονομίας, της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης που θα δίνουν δουλειές με περισσότερα χρήματα, μόνιμες θέσεις απασχόλησης για τη νέα γενιά. Λέμε ότι είναι καλύτερα έτσι ώστε η νέα γενιά να μπορεί να βρει στέγη» ανέφερε.

Για τις εκλογές

«Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει η χώρα να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που έχει μπροστά της. Την Ελλάδα την περιμένει μια κοσμογονία επενδύσεων χάρη στη δουλειά που έγινε όλη αυτήν την περίοδο. Αν καταφέραμε όλα όσα καταφέραμε υπό την πίεση αυτών των κρίσεων, φανταστείτε τι μπορεί να πετύχει η χώρα, η ελληνική κοινωνία, χωρίς την πίεση αυτών των κρίσεων. Η Ελλάδα έχει μπροστά της μια κοσμογονία επενδύσεων. Μια ευκαιρία να αλλάξει οριστικά πίστα, να συγκλίνει ακόμη περισσότερο με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Και η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί.Να μην υπάρχει μια Κυβέρνηση που θα είναι εξ αρχής υπονομευμένη από μια ασυνάρτητη εσωτερική συμμαχία, που με όλη την πολιτική ουσία είναι το μένος κατά του Μητσοτάκη και του να φύγει η Νέα Δημοκρατία, τίποτα περισσότερο. Υπονομευμένη με ατέρμονες εσωτερικές διαβουλεύσεις, χωρίς προγραμματική σύγκλιση, χωρίς πρόταση, χωρίς να έχουμε ακούσει μια ουσιαστική, τεκμηριωμένη, κοστολογημένη κουβέντα για το τι μπορεί να γίνει. Εμείς πιστέψαμε στις αυτοδύναμες Κυβερνήσεις. Δεν το κρύψαμε. Δεν το κρύψαμε ούτε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ναρκοθέτησε την πολιτική σταθερότητα με την απλή αναλογική, επιδιώκοντας, επειδή δεν θα κυβερνήσει ο ίδιος, να μην κυβερνήσει κανείς. Σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει τίποτα στο πολιτικό σκηνικό που να δείχνει ότι στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής η Νέα Δημοκρατία δεν θα πετύχει αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση που θα της επιτρέψει και στη δεύτερη τετραετία της να ενσωματώσει ανθρώπους, ιδέες, απόψεις, που δεν προέρχονται από τον στενό κομματικό μας χώρο. Άλλωστε αυτό το κάναμε και τώρα. Όχι όμως τυχοδιωκτικές συμμαχίες, όχι να αφομοιώσει τυχοδιωκτικές προτάσεις, όχι αναποτελεσματικά σχήματα που δεν σπρώχνουν τη χώρα μπροστά. Φαντάζεστε την ώρα της εισβολής στον Έβρο όταν χτυπούσε το τηλέφωνο, να μην ήταν ένας ισχυρός Πρωθυπουργός να απαντήσει και να πάρει τις αποφάσεις και να χρειαζόντουσαν ατέρμονες διαβουλεύσεις με δικαιωματιστές, με συνιστώσες, με ανθρώπους που σκέφτονται με ερμηνευτικά σχήματα άλλων αιώνων και με ιδέες που έχουν καταρρεύσει με κρότο; Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, και στιβαρή και ομοιογενή Κυβέρνηση» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ταυτόχρονα, έστρεψε τα «βέλη» του κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διερωτώμενος «πώς μπορεί να λέει ότι είχε θετικές αξιολογήσεις η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν η χώρα ήταν η μοναδική που μετά τα μνημόνια έμεινε σε ενισχυμένη εποπτεία. Ούτε η Ισπανία, ούτε η Πορτογαλία, ούτε καμία άλλη. Μόνο η Ελλάδα σε ενισχυμένη εποπτεία. Γιατί δεν εμπιστεύονταν τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Και ήρθε η Κυβέρνηση αυτή, με την πολιτική στήριξη της κοινωνίας, και 12 συνεχόμενες θετικές αξιολογήσεις, έφερε τη χώρα ένα μόλις βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ήρθε η Κυβέρνηση αυτή και αποκατέστησε το κύρος της χώρας την ελκυστικότητά της στο εξωτερικό. Ενίσχυσε τη διεθνή θέση της Ελλάδας. Πότε θα μπορούσε ο κ. Τσίπρας, δικές του πολιτικές να υιοθετηθούν από το σύνολο της Ευρώπης; Ποια υιοθετήθηκε; Καμιά» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το καλάθι του νοικοκυριού

Γεωργιάδης: Ως 3,3 ευρώ η τιμή της λαγάνας - Οτιδήποτε παραπάνω δεν δικαιολογείται

Οικονόμου: Άφαντος ο κ. Τσίπρας, μετά την καταδίκη Παππά - Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύει απειλές κατά της Δικαιοσύνης

gazzetta
gazzetta reader insider insider