Σκέρτσος: Το debate θα αποκαλύψει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να διαμορφώσει συνεργασίες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σκέρτσος: Το debate θα αποκαλύψει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να διαμορφώσει συνεργασίες
O κ. Σκέρτσος αναφέρεται σε «πλήρη απομόνωση του κ. Τσίπρα, από την υπόλοιπη Κεντροαριστερά ή Αριστερά» και του προσάπτει αδυναμία για διαμόρφωση συνεργασιών, ενώ ταυτόχρονα εξηγεί γιατί η Νέα Δημοκρατία κόβει τις γέφυρες επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ. 

Αποκαλυπτικό θα είναι το debate για την δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει συνεργασίες, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο σε συνέντευξη του στο Evening Report.

O κ. Σκέρτσος αναφέρεται σε «πλήρη απομόνωση του κ. Τσίπρα, από την υπόλοιπη Κεντροαριστερά ή Αριστερά» και του προσάπτει αδυναμία για διαμόρφωση συνεργασιών, ενώ ταυτόχρονα εξηγεί γιατί η Νέα Δημοκρατία κόβει τις γέφυρες επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Άκη Σκέρτσου:

Για τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse

Α. ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Είναι λάθος η συζήτηση επί των ποσοστών. Δεν είναι απλή αριθμητική οι κυβερνήσεις, οι συνεργασίες δεν είναι άθροισμα . Μιλάμε για προγράμματα, για όραμα, για έναν αναγκαίο καθημερινό στοχασμό σε πολιτικό επίπεδο που πρέπει να γίνεται από κάθε πολιτικό φορέα που έχει αναλάβει ευθύνες διακυβέρνησης, τι έχει δουλέψει όλα τα προηγούμενα χρόνια και για το ότι έχουμε κάνει συγκεκριμένες επιλογές που μας έχουν κρατήσει για πολλά χρόνια καθηλωμένους ως χώρα και σε απόκλιση από την υπόλοιπη Ευρώπη. Εμείς λέμε ότι η Ελλάδα έμεινε στην Ευρώπη, χάρη στη Ν.Δ. που τη έβαλε και την κράτησε στην Ευρώπη -και το ΠΑΣΟΚ προφανώς έχει παίξει έναν ρόλο σε αυτό- αλλά τώρα πρέπει επιτέλους να γίνει Ευρώπη. Και για να γίνει Ευρώπη η Ελλάδα και να προσφέρει καλές υπηρεσίες υγείας, παιδείας, ασφάλειας, άμυνας στα σύνορα χρειαζόμαστε πλέον μια πολύ πιο σύγχρονη νοοτροπία διοίκησης στο κράτος. Με αυτό το ΠΑΣΟΚ όπως αντιλαμβάνεται τη διοίκηση του κράτους δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. …Ο πρωθυπουργός είναι θεσμικός, είναι σοβαρός, είναι έντιμος και ανάλογα με την εντολή που θα πάρει, θα δούμε και πώς θα κινηθεί. Κοντός ψαλμός αλληλούια . Οι πολίτες θα πουν αν πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Γιατί η ΝΔ κόβει τις γέφυρες επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ

Α. ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει ήδη τις επιλογές του, με τον αρχηγό του να έχει βάλει ορισμένες πολύ αυστηρές κόκκινες γραμμές στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μιλάει για μια «καταστροφική τετραετία που αφήνει πίσω της η Ν.Δ και ο Πρωθυπουργός». Ο κύριος Ανδρουλάκης λέει ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί του. Επίσης έχει καταψηφίσει μεταρρυθμίσεις που θεωρούμε ότι οδηγούν τη χώρα μπροστά και είναι αποτέλεσμα απαίτησης των ίδιων των πολιτών για να έχουμε ένα καλύτερο κράτος, ένα καλύτερο σύστημα εκπαίδευσης, ένα καλύτερο σύστημα υγείας. Το ΠΑΣΟΚ έχει σταθεί απέναντι σε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, αυτό είναι το ουσιαστικότερο ζήτημα. Οι πολίτες μετά τα Τέμπη- ένα γεγονός που μας έχει σημαδέψει όλους και δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε- είναι ότι χρειάζονται ταχύτερα βήματα, χρειάζονται και θέλουμε άλματα. Αυτού του τύπου οι μεσοβέζικες συνεργασίες που συζητάμε λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής, εκτιμώ ότι θα οδηγήσουν σε επιβράδυνση αν όχι σε καθήλωση ή και οπισθοδρόμηση.

Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε την αναδιάρθρωση του ΕΦΚΑ που αντί για δύο χρόνια δίνει συντάξεις σε δύο μήνες. Και αυτό διότι έχει μια πολύ συγκεκριμένη αντίληψη για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ο οποίος τρόπος είναι δέσμιος μιας συνδικαλιστικής αντίληψης. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τις εξαρτήσεις που έχει από τον παλαιό-κρατικίστικο συνδικαλισμό. Και αυτό συνιστά πρόβλημα, αν θέλεις να σπάσεις τα στεγανά που κρατάνε καθηλωμένη τη δημόσια διοίκηση ώστε να κάνει τα άλματα προς τα εμπρός ώστε να παρέχει καλύτερες, πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες ώστε να αντιμετωπίσει επιτέλους τον φορολογούμενο με αξιοπρέπεια. …Γιατί θέλουμε να έχουμε αξιολόγηση στα σχολεία μας; Διότι όταν αξιολογείται το Δημόσιο σχολείο ωφελούνται οι φτωχότεροι, οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας και τα παιδιά που έχουν ένα καλό σχολείο και δεν αναγκάζονται να πληρώνουν φροντιστήρια και ιδιαίτερα.

…Αν δεν απελευθερώσουμε από αυτά τα δεσμά το ελληνικό δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, το ελληνικό σύστημα δημόσιας υγείας να βοηθήσουμε τους ευάλωτους ανθρώπους να αισθανθούν ότι έχουν το κράτος δίπλα τους δεν θα πάμε πουθενά και θα έχουμε αγανακτισμένους, ανθρώπους οι οποίοι θα είναι απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα.

..Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια η αξιολόγηση στην εκπαίδευση. Στους εκπαιδευτικούς, στις εκπαιδευτικές δομές 25.000 νέοι εκπαιδευτικοί αυτή τη στιγμή αξιολογούνται προκειμένου να πάρουν τη μονιμοποίηση. Αυτά είναι καινοφανή πράγματα για το ελληνικό δημόσιο και για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Ακούω και από το ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εργάζεται σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Αμερική, όμως αυτά τα οποία κάνει στην επαγγελματική του ζωή στην Αμερική δεν θέλει να τα εφαρμόσει στην Ελλάδα. Εκεί υπάρχει ασφάλεια στο πανεπιστήμιο εδώ δεν θέλει την ασφάλεια. Εκεί υπάρχει αριστεία εδώ δεν θέλει την αριστεία. Θέλει να καταργήσει τη βάση εισαγωγής, η οποία είναι μια εξίσωση προς τα κάτω που υποβαθμίζει τελικά το καλό δημόσιο πανεπιστήμιο.

…Έχουμε ψηφίσει την πανεπιστημιακή Αστυνομία, έχουμε ήδη 200 πανεπιστημιακούς αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονται σε τρία πανεπιστήμια που έχουν ζητήσει τη συνδρομή τους και έχουν ξεκινήσει τη φύλαξη. Και πρέπει να πάμε ακόμη καλύτερα σε αυτό το πεδίο. Χρειάζεται όχι σε όλα σε κάποια πανεπιστήμια χρειάζεται πανεπιστημιακή Αστυνομία.

…Δεν υπάρχει καμία μεταρρύθμιση που να γίνεται από το Άλφα έως το Ωμέγα σε μια νύχτα. Χρειάζεται επιμονή, χρειάζεται εκπαίδευση, χρειάζεται κάποιες φορές να δοκιμάσεις, να αποτύχεις, να ξαναδοκιμάσεις. Τίποτα δεν είναι εύκολο ειδικά σε μία χώρα που δεν είναι τόσο καλά εξοικειωμένη με την αλλαγή, με το καινούργιο, με την καινοτομία.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του κ. Τσίπρα με το κόμμα Βελόπουλου

Α. ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τον κ. Καμμένο. Έχετε καμιά αμφιβολία ότι θα συνεργαστεί και με τον διάβολο, όπως είπε ο κύριος Ζουράρης, προκειμένου να καταλάβει την εξουσία; Αυτό είναι και το διακύβευμα αυτής της κάλπης. Γι΄ αυτό είναι τόσο κρίσιμη η κάλπη της 21ης Μαΐου. Διότι μπορούν να κάνουν τις πιο ανίερες συμμαχίες. Το είδαμε ακόμα και με το κόμμα Κασιδιάρη, αυτό το μόρφωμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε την ιδεολογική εντιμότητα να σταθούν απέναντι και να υπερψηφίσουν τη διάταξη που φέραμε. Τη δυσφήμισαν, είπαν ότι είναι αντισυνταγματική, είπαν ότι είναι ένα προκάλυμμα καπνού, είπαν ότι θα καταπέσει στο δικαστήριο. Τελικά, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε πανηγυρικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που στάθηκαν στη σωστή πλευρά της ιστορίας και έβαλαν φραγμό στο κόμμα Κασιδιάρη, σε μια εγκληματική οργάνωση.

Για θριαμβολογία της κυβέρνησης και εξωραϊσμό της εικόνας της χώρας

Α. ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Ούτε θριαμβολογούμε ούτε εξωραΐζουμε την κατάσταση. Η χώρα μας, αυτό λέμε, είναι σε μετάβαση και σε κίνηση, αλλά προς τα εμπρός . Εκείνο που πρέπει να αποφύγουμε είναι η καθήλωση ή οπισθοδρόμηση, η κίνηση προς τα πίσω. Η πρόταση της αντιπολίτευσης μας πάει προς τα πίσω. Δεν έχουν αλλάξει ούτε ηγετική ομάδα, ούτε ιδέες, ούτε ύφος εξουσίας, υπάρχει μια μεγάλη τοξικότητα που εμένα προσωπικό και ως πολίτη και ως μέλος της κυβέρνησης με ενοχλεί και με προσβάλλει. Αυτού του είδους η αντιπαράθεση και η πολεμική, η ισοπέδωση σε κάθε τι, στο παραμικρό καλό που γίνεται το να το απαξιώνουμε, το να μη δίνουμε την παραμικρή πίστωση για κάτι που αλλάζει προς το καλύτερο τις ζωές των πολιτών θεωρώ ότι δεν συμβάλλει στην προαγωγή- συνολικά- του πολιτικού διαλόγου, του πολιτικού πολιτισμού και αυτού που προσπαθεί κάθε Κυβέρνηση να κάνει.

Λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει Ευρώπη. Υπάρχουν ακόμη πτυχές του κράτους μας που απέχουν από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και μας πληγώνουν καθημερινά.

Για επιστολή Αλέκου Παπαδόπουλου προς τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τον κίνδυνο αύξησης του χρέους

Α. ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Σέβομαι και τιμώ τον κ. Παπαδόπουλο για την προσφορά του στα κοινά. Ωστόσο διαφωνώ με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του γιατί θεωρώ ότι δεν έλαβε υπόψη του ορισμένα κρίσιμα στοιχεία όπως το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που κατέθεσαν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι η δημοσιονομική στρατηγική μας για την περίοδο 2023-2026 όπου εκεί περιγράφονται και ενσωματώνονται και όλα τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει προεκλογικά. Τα δικά μας μέτρα αθροίζουν σωρευτικά στην τετραετία τα 9 δισ. ευρώ και με αυτά τα μέτρα επιτυγχάνεται και εξασφαλίζεται και το πρωτογενές πλεόνασμα και η δραστική μείωση του δημοσίου χρέους. Μειώσαμε το δημόσιο χρέος και δεν το αναγνωρίζει, δυστυχώς, στο κείμενό του ο κ. Παπαδόπουλος, από 206% σε 171% το 2022, έχουμε βάλει στόχο να πέσει το 2023 στο 162%. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση παγκοσμίως.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή παίρνει επαίνους από τη Eurostat και την Κομισιόν από το ΔΝΤ, που κάθε άλλο παρά είναι φίλα διακείμενο είναι στην ελληνική πολιτεία και στην ελληνική πραγματικότητα διαχρονικά. Από τον Economist, τους Financial Times, που μας κατατάσσουν μέσα στις θετικές εκπλήξεις της παγκόσμιας οικονομίας. Θα μπορούσε να έχει διαβάσει πιο προσεκτικά τον διεθνή Τύπο αλλά και τις διεθνείς έγκυρες οργανώσεις που κάνουν οικονομικές αναλύσεις. Και σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα πέτυχε έναν χρόνο νωρίτερα τη μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση και προσαρμογή μετά την πανδημία σε όλη την Ευρώπη και πετύχαμε ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα το 2022.

Η S&P πριν από δύο εβδομάδες έβγαλε ανακοίνωση θριαμβευτική, η Κομισιόν για τη ραγδαία μείωση του ελληνικού χρέους.

Η S&P δεν έδωσε βαθμίδα λόγω της πολιτικής εκκρεμότητας, υπάρχει ένα ζήτημα πολιτικής αβεβαιότητας και μέχρι να επιλυθεί αυτό θα το ξαναδούμε.

Αν θα παραμείνει υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού η ΕΥΠ στην περίπτωση που θα ξανακερδίσει η ΝΔ τις εκλογές

Α. ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Δεν έχουμε κάποια αντίθετο πλάνο. Σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες ( η αντίστοιχη υπηρεσία) είναι στην Καγκελαρία για παράδειγμα ή -αν δεν κάνω λάθος- στην Ιταλία είναι υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού. Δεν υπάρχει δηλαδή πρόβλημα ως προς την δομή της και την υπαγωγή της στον Πρωθυπουργό.

Ως προς τις υποκλοπές και το ζήτημα των παρακολουθήσεων, καταρχάς να αναφέρω ότι δεν έχουμε κάποια αντιπαλότητα με την Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, ούτε θεωρούμε ότι πρέπει να κρυφτούμε πίσω από αυτό που έχει γίνει. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε και πήρε την ευθύνη για κάτι, το οποίο έγινε λάθος. Και είπε ότι «θα το διορθώσω». Έχουμε πλέον έναν νέο Νόμο, έχουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας της ΕΥΠ, με πολύ περισσότερα φίλτρα ως προς τις παρακολουθήσεις, με επικεφαλής έναν διπλωμάτη, έχουμε φίλτρα από την Βουλή, σε σχέση με τις πιθανές ή όχι παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων αν και όταν χρειάζονται να γίνονται αυτές. Υπάρχει πλέον συνολικά διαφορετικό πλαίσιο. Το καταθέσαμε στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, δεν έχουν ληφθεί υπόψη όλα. Επιπλέον παραγνωρίζεται ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και έχουμε ζητήσει να γίνει το ταχύτερο δυνατό η διαλεύκανση της υπόθεσης. Μην ξεχνάμε όμως ότι μιλάμε για έναν Οργανισμός πολύ κρίσιμο για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να συζητάμε πάρα πολύ δημοσίως γι αυτά τα θέματα . Στο μυαλό ορισμένων στην Αντιπολίτευση η ΕΥΠ μπορεί να λειτουργεί στο μυαλό κάποιων από την Αντιπολίτευση, σαν σουρωτήρι.

…Πρέπει να αφήσουμε την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Δεν μπορεί να κάνει τον Δικαστή ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιες αντιπολιτευόμενες εφημερίδες ούτε ορισμένες Επιτροπές από το Ευρωκοινοβούλιο με σύνθεση όπως στην περίπτωση της PEGA, που ουσιαστικά «γέρνει» υπέρ των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Αντίστοιχες υποθέσεις απασχολούν την Ισπανική σοσιαλιστική Κυβέρνηση, βλέπουμε όμως να υπάρχει μία διακριτική μεταχείριση, με δύο μέτρα και δύο σταθμά, χωρίς εκεί να γίνονται οι ίδιες υποδείξεις. Υπάρχει στοχοποίηση της ελληνικής Κυβέρνησης, μια πολιτική στοχοποίηση. Εμείς την αποδεχόμαστε, δεν θα κάνουμε φασαρία για αυτό, το αφήνουμε από εκεί και πέρα σαν θέμα στην Δικαιοσύνη.

Για το debate και την αναφορά Τσίπρα σε «ξενέρωτη» διαδικασία

Α. ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Δεν συμφωνώ ότι θα είναι ξενέρωτο. Το ζητούμενο από αυτήν την τηλε-συνάντηση των έξι αρχηγών, οι πέντε εκ των οποίων είναι στην αντιπολίτευση, είναι να καταλάβουμε τι σόι προοδευτική διακυβέρνηση ή συμμαχία μπορεί να προκύψει. Προσωπικά πιστεύω ότι θα αποκαλυφθεί η πλήρης απομόνωση του κ. Τσίπρα, από την υπόλοιπη Κεντροαριστερά ή Αριστερά. Ήδη το ΚΚΕ έχει πει ότι είναι μία συνεργασία «μούφα», ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ότι «δεν συνεργάζομαι με τον κ Τσίπρα», ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζει σχέδια οικονομικά, νομισματικά, τα οποία, έχουν κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να πηδήξει στο ταβάνι . Όλα αυτά συνιστούν εικόνα Βαβέλ. Θα φανεί και στην τηλεμαχία. από την συζήτηση. Είναι και ένας από τους λόγους που ο κ. Τσίπρας θέλει να την προσπεράσει και να την απαξιώσει, όμως η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι και η αρμόζουσα για το σύστημα της απλής αναλογικής. Διότι απλή αναλογική σημαίνει συνεργασίες. Άρα, μπροστά στους πολίτες, στους τηλεθεατές, πρέπει να φανεί τι είδους συνεργασία μπορεί να γίνει μέσα από αυτές τις δυνάμεις.

…Ο Πρωθυπουργός θα εστιάσει στο μέλλον. Ουσιαστικά θα τοποθετηθεί ως προς το τι μέλλει να γίνει στην χώρα για να ολοκληρωθεί αυτό το Σχέδιο μετασχηματισμού της οικονομίας, του Κράτους, της κοινωνίας, της Υγείας, της Εκπαίδευση, για την περιβαλλοντική πράσινη μετάβαση, για την ψηφιακή μετάβαση, που πρέπει να κάνουμε. Όλα αυτά τα άλματα που είναι αναγκαία για να αισθανθούν όλοι οι πολίτης της χώρας ότι ζουν σε μία χώρα που τους αποδίδει αξιοπρέπεια. Αυτό θέλουμε, αυτός είναι ο στόχος μας.

Για τις αλλαγές στον τομέα των σιδηροδρόμων μετά τα Τέμπη

Α. ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Ήδη υπάρχουν σημαντικές αλλαγές και αναβαθμίσεις στην ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών. Ο κ. Γεραπετρίτης κάνει μία εξαιρετική δουλειά και από εκεί και πέρα υπάρχει ένα φιλόδοξο σχέδιο. Η παράδοση του συστήματος τηλεδιοίκησης θα γίνει όπως έχουμε δεσμευτεί μέχρι το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. Έχουμε δρομολογήσει το πρόγραμμα επέκτασης των σιδηροδρομικών γραμμών και δικτυώσεων και με λιμάνια και με τις βασικές αρτηρίες από την Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Τοξότες, ώστε να δημιουργήσουμε το περίφημο «S», που θα ενώσει τον ανατολικό άξονα της χώρας με τον δυτικό άξονα και θα δημιουργήσει πύλες εισόδου και εξόδου. Αυτό είναι ένα σχέδιο που επεκτείνεται μέχρι το 2030 με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση της τάξεως των 4,5 δισ. ευρώ. Ο σταθμός τηλεδιοίκησης που πήγε και έκανε ένα σόου ο κ. Τσίπρας, αν πάτε σήμερα θα δείτε ότι πλέον σχεδόν έχει παραδοθεί.

Για το επιτελικό κράτος

Α. ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Η άποψη μου είναι ότι ανεξαρτήτως των προσώπων που το στελεχώνουν, το επιτελικό κράτος είναι μια θεσμική κατάκτηση και χρειαζόμαστε περισσότερο επιτελικό κράτος που σημαίνει περισσότερη στοχοθεσία, παρακολούθηση, αξιολόγηση και διόρθωση των δημόσιων πολιτικών, χωρίς να έχουμε υπουργεία βιλαέτια όπως είπατε, υπουργεία φέουδα, που δεν ξέρει ο πρωθυπουργός τι κάνουν από κάτω οι υπηρεσίες. Το επιτελικό κράτος αυτό που κάνει είναι ένα ετήσιος προγραμματισμός ανά υπουργείο, με στοχοθεσία συγκεκριμένη, που στο τέλος της χρονιάς κάνουμε ένα ταμείο και βλέπουμε τι πήγε καλά, τι δεν πήγε με διαφάνεια. Οι πολίτες γνωρίζουν, μπαίνουν, βλέπουν ποια είναι τα ετήσια σχέδια δράσης, πως υλοποιήθηκαν. Εσείς οι δημοσιογράφοι μπορείτε να μας ελέγχετε καλύτερα. Νομίζω ότι προάγεται συνολικά η διακυβέρνηση αλλά και η ποιότητα της Δημοκρατίας μέσα από το επιτελικό κράτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στουρνάρας: Είμαστε κοντά στην επενδυτική βαθμίδα αλλά δεν θα λύσει τα πάντα -Η οικονομία χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση

Νάγκελ: Δεν έχουμε τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων - Ίσως πλησιάζουμε στο τελικό στάδιο

Twitter: Στα «σκαριά» η αποστολή κρυπτογραφημένων DM αλλά και οι κλήσεις βίντεο & ήχου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider