Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 6,6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 6,6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Πεντακομματική Βουλή, καθώς η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου μένει εκτός με 2,7% - Κυριαρχία Μητσοτάκη έναντι των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Με έξι 24ωρα να απομένουν και επίσημα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει, ενώ νέα δημοσκόπηση της εταιρείας RASS, για λογαριασμό του ACTION 24 αποτυπώνει πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 6,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, η πανελλήνια έρευνα που δημοσιεύεται 6 μέρες πριν τις εκλογές, εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, το ΠΑΣΟΚ 9,8%, το ΚΚΕ 7,2% και το ΜέΡΑ25 3,2%. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, σχηματίζεται πεντακομματική Βουλή, καθώς η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου μένει εκτός με 2,7%.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 24,1 μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός προηγείται με 49,1% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ερώτηση συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές το 64,1% δηλώνει ότι συμφωνεί και το 5,2% ότι μάλλον συμφωνεί. Μάλλον διαφωνεί το 4,2% και διαφωνεί το 22,1%. Ερωτώμενοι με ποιο κόμμα στο τιμόνι της χώρας αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια, οι πολίτες απαντούν: Νέα Δημοκρατία 39,5%, Κανένα 21,5% ΣΥΡΙΖΑ 17,3%, Άλλο 12,2%, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 7,4%.

Κυριαρχία Μητσοτάκη

«Ποιον εμπιστεύεστε ότι μπορεί να κάνει πιο σωστή διαχείριση της οικονομίας προς όφελος των πολιτών» καλούνται να απαντήσουν οι πολίτες, οι οποίοι δηλώνουν σε ποσοστό 39,8% Κυριάκο Μητσοτάκη, με 24,9% Κανέναν, με 22,6% Αλέξη Τσίπρα και με 9,8% Νίκο Ανδρουλάκη. Στην ερώτηση «ποιος μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει την κοινωνία πιο δίκαιη» απαντούν Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 35,2%, Κανένας με 30,3% και Αλέξης Τσίπρας με 29%. Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 44,3% θετικές γνώμες, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας έχει ξεπεράσει τον Αλέξη Τσίπρα με 31,1% έναντι 29,8%. Στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28,4%, στην 5η ο Γιάνης Βαρουφάκης με 17,8% και στην έκτη ο Κυριάκος Βελόπουλος με 12,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης από Ζωγράφου: Την Κυριακή όλη η πατρίδα μας θα είναι γαλάζια

Τσίπρας: Οι νέοι ψηφοφόροι να διαψεύσουν τις προβλέψεις που λένε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έχει άλλη μία 4ετία αλαζονείας

Σκέρτσος: Το ΠΑΣΟΚ γίνεται παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ - Αναξιόπιστοι Τσίπρας και Ανδρουλάκης

gazzetta
gazzetta reader insider insider