Διάγγελμα Πούτιν για ανταρσία Wagner: Οι εγκληματίες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διάγγελμα Πούτιν για ανταρσία Wagner: Οι εγκληματίες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη
«Από την αρχή, έγιναν βήματα με τις άμεσες οδηγίες μου για να αποφευχθεί η μεγάλη αιματοχυσία», τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας. Πυρά κατά της Δύσης.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε έκτακτο διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό, προκειμένου να αναφερθεί στα τελευταία γεγονότα με την ομάδα Wagner και την ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τον αρχηγό της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, χωρίς να τον κατονομάζει για προδοσία, τονίζοντας πως «η εγκληματική του δραστηριότητα στοχεύει στην αποδυνάμωση της χώρας» και πρόσθεσε ότι «το πατριωτικό αίσθημα όλων είναι αυτό που έσωσε τη χώρα μας» ενώ «οι διοργανωτές θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο Βλ. Πούτιν ξεκαθάρισε πως «κάθε είδους εκβιασμός είναι καταδικασμένος να αποτύχει», ενώ ανέφερε πως η Δύση ήθελε Ρώσους στρατιώτες αλληλοσκοτωθούν. «Ευχαριστώ τους στρατιώτες και τους διοικητές της Wagner που πήραν τη μόνη σωστή απόφαση - δεν διέπραξαν αδελφοκτόνο αιματοχυσία, σταμάτησαν στην τελευταία "κόκκινη" γραμμή. Σήμερα έχετε την ευκαιρία να συνεχίσετε να υπηρετείτε τη Ρωσία υπογράφοντας σύμβαση με το Υπουργείο Άμυνας ή άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου ή να επιστρέψετε στους συγγενείς και τους φίλους σας. Όποιος θέλει μπορεί να πάει στη Λευκορωσία. Η υπόσχεση που έδωσα θα εκπληρωθεί. Επαναλαμβάνω, η επιλογή εξαρτάται από τον καθένα από εσάς, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό θα οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν συνειδητοποιήσει το τραγικό τους λάθος θα πράξουν το σωστό», υπογράμμισε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαχητών και των διοικητών της Wagner είναι Ρώσοι πατριώτες, αφοσιωμένοι στον λαό και τη χώρα τους. «Ως εκ τούτου, από την αρχή, έγιναν βήματα με τις άμεσες οδηγίες μου για να αποφευχθεί η μεγάλη αιματοχυσία», τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας. «Οι διοργανωτές της εξέγερσης, έχοντας προδώσει τη χώρα, πρόδωσαν κι αυτούς που ήταν μαζί τους», σημείωσε ο Πούτιν, ξεκαθαρίζοντας πως: «Μια ένοπλη εξέγερση θα είχε κατασταλεί σε κάθε περίπτωση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Συγχαρητήρια σε Μητσοτάκη για επανεκλογή - Θα συναντηθούν στο NATO τον Ιούλιο

Υπόθεση Μπελέρη: Στόχος της Αλβανίας να του στερήσει το status του δημάρχου, τονίζει το ΥΠΕΞ

Μακρόν: Η ανταρσία της Βάγκνερ δείχνει πως η αστάθεια έχει εδραιωθεί στην καρδιά της ρωσικής εξουσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider