Σκρέκας: Βασική προτεραιότητα η καταπολέμηση της ακρίβειας - Θα συνεχιστεί το «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Βασική προτεραιότητα η καταπολέμηση της ακρίβειας - Θα συνεχιστεί το «Καλάθι του Νοικοκυριού»
Το καλάθι του νοικοκυριού θα συνεχιστεί, διεμήνυσε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Βασική προτεραιότητα μας είναι η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού, δήλωσε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση κυρίως του εισαγόμενου πληθωρισμού, όπως το «Καλάθι του Νοικοκυριού».

«Και το καλάθι του νοικοκυριού είναι ένα από αυτά τα εργαλεία που βοήθησαν πολύ στο να τιθασεύσουμε τον εισαγόμενο -κατά κύριο λόγο- πληθωρισμό και στα τρόφιμα και αλλού. Αυτό το πράγμα θα το συνεχίσουμε και βεβαίως, θα περιμένετε αύριο να ακούσετε τις προγραμματικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό της χώρας» υπογράμμισε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει αύριο (Τετάρτη) στις 11:00 στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στις 17:00 θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

«Από εκεί και πέρα, βασική προτεραιότητα είναι και θα παραμείνει να διευκολύνουμε το επιχειρείν στη χώρα μας. Το να διευκολύνουμε δηλαδή τους επενδυτές, εγχώριους και ξένους, οι οποίοι θέλουν να έρθουν και να αναλάβουν το ρίσκο εδώ στη χώρα μας και να επενδύσουν», συνέχισε ο κ. Σκρέκας.

Τόνισε, δε, πως σε αυτό το μέτωπο στόχος είναι η απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών και η μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και η προώθηση της Καινοτομίας και της Έρευνας με την αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. «Στις αρμοδιότητες μας είναι βεβαίως το εμπόριο και η βιομηχανία» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Σκρέκας σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει ιστορία στη βιομηχανία που ξεκινά από πολλά χρόνια πριν και πλέον η συμμετοχή της είναι στο 10% του ΑΕΠ και μπορεί να ανέβει ακόμη υψηλότερα. «Αν δε έχουμε παραγωγή στη χώρα δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε βιώσιμη ανάπτυξη. Η βιομηχανία ήταν είναι και θα είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης» πρόσθεσε.

«Πάντα οι προκλήσεις είναι μεγάλες και υπάρχουν θέματα που πρέπει να επιλύσουμε. Η χώρα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, το επόμενο εξάμηνο η ανάπτυξη θα είναι υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που πρέπει να συμβαίνει για ένα δύο χρόνια. Τα επόμενα χρόνια η οικονομία θα πρέπει να μεγεθύνεται με σημαντικούς ρυθμούς για να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Σκρέκας.

Η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου ανέφερε πως είναι μεγάλη πρόκληση αυτό το υπουργείο, καθώς θα πρέπει να συνεχιστεί ένα πολύ σπουδαίο έργο που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα. «Είναι κοινή παραδοχή ότι η χώρα μας έχει κάνει άλματα. Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά και να φέρουμε εις πέρας την αποστολή. Να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας μέσα από την ανάπτυξη και την πρόοδο», σημείωσε.

Ο υφυπουργός Μάξιμος Σενετάκης είπε πως το υπουργείο Ανάπτυξης είναι βασικό υπουργείο για να εκπληρώσει η κυβέρνηση τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυξήσεις εισοδημάτων και μισθών αν δεν αυξήσουμε τον πλούτο που παράγει η χώρα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης: Η ελληνική εξωτερική πολιτική στοχεύει στη σταθερότητα

Πιερρακάκης: Πρώτο πλήρως ψηφιακό Υπουργείο το Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Χατζηδάκης: Οι έξι στόχοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider