Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ο Τραμπ: Δήλωσε αθώος για 3η φορά – Κατηγορείται για συνωμοσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ο Τραμπ: Δήλωσε αθώος για 3η φορά – Κατηγορείται για συνωμοσία
Είναι η τρίτη ποινική υπόθεση που κατατίθεται εναντίον του Τραμπ φέτος, αλλά η πρώτη που προσπαθεί να τον καταστήσει ποινικά υπεύθυνο για τις προσπάθειές του να γαντζωθεί στην εξουσία.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσινγκτον όπου δήλωσε αθώος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για συνωμοσία με στόχο να αποτρέψει την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020.

Φορώντας μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα, ο Τραμπ – ο οποίος θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προσεχείς προεδρικές εκλογές – παρουσιάστηκε στο δικαστήριο λίγο πριν από τις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος), μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ.

«Οι πρόεδροι δεν είναι βασιλιάδες» έγραφε το πλακάτ που κρατούσε ένας διαδηλωτής κοντά στο δικαστικό μέγαρο που βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το Καπιτώλιο, στο οποίο υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν την 6η Ιανουαρίου 2021 επιχειρώντας να αποτρέψουν την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Είναι η τρίτη ποινική υπόθεση που κατατίθεται εναντίον του Τραμπ φέτος, αλλά η πρώτη που προσπαθεί να τον καταστήσει ποινικά υπεύθυνο για τις προσπάθειές του να γαντζωθεί στην εξουσία τις εβδομάδες που μεσολάβησαν μεταξύ της ήττας του στις εκλογές και της επίθεσης στο Καπιτώλιο. Ο Τραμπ έχει πει ότι δεν έκανε τίποτα κακό και έχει κατηγορήσει τον ειδικό σύμβουλο Τζακ Σμιθ ότι προσπαθεί να μειώσει τις πιθανότητές του να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το 2024.

Παρά τις δικαστικές του περιπέτειες ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα έναντι του άλλου δημοφιλούς υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Ρον Ντε Σάντις. «Όλα είναι ψέματα» λένε οι υποστηρικτές του με ενδεικτικές τις δηλώσεις του Τζέικομπ Τσάσνλει, γνωστού ως Σαμάνου της QAnon, από τους πρωταγωνιστές στα γεγονότα του Καπιτωλίου: «Όλα αυτά μάλλον θα τους γυρίσουν “μπούμερανγκ”, γιατί στο τέλος όλα τα στοιχεία σε σχέση με τις εκλογές θα βγουν στο φως μέσω των εγγράφων του δικαστηρίου» υπογράμμισε σύμφωνα με το ertnews.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Barclays σκέφτεται να μετακινήσει την ευρωπαϊκή της έδρα

Έντονες διακυμάνσεις στη Wall Street μετά το χθεσινό sell off και τη Fitch

Hasbro: Πουλά στην Lionsgate τις δραστηριότητες ταινιών και τηλεόρασης, για 500 εκατ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider