Νέες προκλήσεις Ερντογάν για τη Σμύρνη - Αυστηρή απάντηση από το ΥΠΕΞ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες προκλήσεις Ερντογάν για τη Σμύρνη - Αυστηρή απάντηση από το ΥΠΕΞ
Υπουργείο Εξωτερικών
Σκληρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την Μικρασιατική Καταστροφή.

Σκληρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την Μικρασιατική Καταστροφή, ότι «οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν την Σμύρνη».

«Εχθροπαθείς δηλώσεις είναι αντιπαραγωγικές και δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας, συνεργασίας και διαλόγου που επιχειρείται να οικοδομηθεί στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας την τρέχουσα περίοδο», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε πως «οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Αύγουστο «ιδιαίτερο μήνα» για την Τουρκία «επειδή νίκησε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ», όπως είπε.

«Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, στον οποίο με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος συμπληρώνοντας ότι «τον Αύγουστο τον κλείνουμε με μια μεγάλη. Στις 26 Αυγούστου του 1922, ο στρατός μας ξεκίνησε τη μεγάλη επίθεση με την εντολή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας

Ρωσία: Ουκρανικό drone καταρρίφθηκε πάνω από την Μόσχα

ΟΗΕ: Βέτο της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τις κυρώσεις στο Μάλι

gazzetta
gazzetta reader insider insider