Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Οι καθαρές νίκες από την Α' Κυριακή και τα «ντέρμπι»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Οι καθαρές νίκες από την Α' Κυριακή και τα «ντέρμπι»
Καθαρό προβάδισμα ΝΔ. Πιθανή η εκλογή Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής από τον Α΄γύρο. Ήδη εκλέγονται Φαρμάκης στη Δυτική Ελλάδα, Αρναουτάκης στην Κρήτη και Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία. Προβάδισμα του Κωνσταντίνου Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε Β' γύρο ο δήμος Αθηναίων. Στις 22:00 η ασφαλής εκτίμηση των αποτελεσμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:12

Σαφής υπεροχή στις κάλπες του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών για τη Νέα Δημοκρατίας καθώς έχει το προβάδισμα σε εννέα από τις 13 περιφέρειες

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Νεκτάριος Φαρμάκης στη Δυτική Ελλάδα και ο Σταύρος Αρναουτάκης στην Κρήτη φαίνεται ότι εξασφαλίζουν την επανεκλογή τους από τον πρώτο γύρο, κάτι που φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. «Θρίλερ» αναμένεται να βγάλουν οι κάλπες στις περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, και της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκη.

Στην περίπτωση της Περιφέρειας Αττικής, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα πιθανή είναι η εκλογή του Νίκου Χαρδαλιά από τον πρώτο γύρο. Με καταμετρημένο το 16,44% των ψήφων, ο κ. Χαρδαλιάς προηγείται με ποσοστό 45,35%.

Προηγείται ο Αγοραστός

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο νυν περιφερειάρχης, Κωνσταντίνος Αγοραστός, συγκεντρώνει προς το παρόν το 41,52% των ψήφων σε ποσοστό ενσωμάτωσης 15,99%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, Δημήτριος Κουρέτας, ο οποίος προς το παρόν συγκεντρώνει 33,86%.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Ιωάννης Τρεπεκλής, προερχόμενος από τη ΝΔ, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ», συγκεντρώνει το 28,98% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 17,45%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενη από τη ΝΔ Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου με ποσοστό 28,39%.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 16,76%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να πετυχαίνει μία καθαρή νίκη από τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας έως τώρα 60,57%, ενώ ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 10,45%.

Στην Περιφέρεια Κρήτης, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 16,58% προηγείται ο υποψήφιος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκη, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συγκεντρώνοντας το 78,21%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σπυρίδων Δανέλλης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 11,34%.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Γεώργιος Χατζημάρκος, νυν περιφερειάρχης και υποψήφιος προερχόμενος από τη ΝΔ, συγκεντρώνει ήδη το 66,39% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 20,66%, γεγονός που σηματοδοτεί ότι ίσως δεν χρειαστεί β' γύρος την επόμενη Κυριακή. Στη δεύτερη θέση, ο Νικηφόςρος Παπανικόλας, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει το 14,60%.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δημήτριος Πτωχός, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, φαίνεται να προηγείται με ποσοστό 43,26% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 20,73%. Στη δεύτερη θέση, ο Πέτρος Τατούλης συγκεντρώνει 31,38% και περνάει στον β' γύρο την επόμενη Κυριακή.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Φάνης Σπανός, νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, με ποσοστό ενσωμάτωσης 18,47% φαίνεται να πετυχαίνει την εκλογή του από τον α' γύρο με ποσοστό 48,21%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος που έλαβε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Γκλέτσος, με ποσοστό 25,87%.

«Ντέρμπι» στη Δυτική Μακεδονία

Στη Δυτική Μακεδονία, η εικόνα στο 26,51% της ενσωμάτωσης διαμορφώνεται ως εξής: ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης προηγείται με 35,94% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Αμανατίδης με 35,87%.

Δήμος Αθηναίων: Μεγάλο προβάδισμα Μπακογιάνη χωρίς εκλογή

Μεγάλο προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη, αλλά χωρίς να εξασφαλίζει την επανεκλογή του από τον α' γύρο, δείχνουν τα αποτελέσματα στον Δήμο Αθηναίων.

Με καταμετρημένο το 12% των εκλογικών τμημάτων, ο δήμαρχος Αθηναίων που έχει το χρίσμα της ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 41,07%, σχεδόν δύο μονάδες λιγότερες από τον πήχη του 43%, με αποτέλεσμα εάν δεν υπάρξει ανατροπή να χρειαστεί δεύτερος γύρος.

Τη δεύτερη θέση διεκδικούν ο ανεξάρτητος υποψήφιος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας με 14,76%, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης με 13,03% και ο υποψήφιος του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός με 12,50%.

Οι δέκα δήμαρχοι της Αττικής που ήδη εκλέχθηκαν

Θριαμβευτική επανεκλογή από τον α' γύρο εξασφαλίζουν τουλάχιστον 10 δήμαρχοι του λεκανοπεδίου Αττικής, με ποσοστά από περίπου 70% έως και σχεδόν 85%.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης επανεκλέγεται δήμαρχος Περιστερίου για έκτη συνεχόμενη θητεία. Για τρίτη φορά επανεκλέγονται οι Γιώργος Παπανικολάου στη Γλυφάδα, Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γιάννης Κωνσταντάτος στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρήστος Παππούς στη Φυλή, Γιώργος Μαρκόπουλος στο Γαλάτσι και Ανδρέας Κονδύλης στον Άλιμο.

Για δεύτερη φορά επανεκλέγονται άνετα ο Σπύρος Βρεττός ως δήμαρχος Αχαρνών και ο Γιώργος Τσίρμπας στον Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Άνετη επικράτηση, τέλος, πρόσφεραν οι εκλογείς του Δήμου Κηφισιάς στον Βασίλη Ξυπολυτά, ο οποίος εκλέγεται δήμαρχος για πρώτη φορά.

Υπενθυμίζεται ότι η ασφαλής εκτίμηση των αποτελεσμάτων των Αυτοδιοικητικών εκλογών αναμένεται στις 22:00.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έκλεισαν οι κάλπες των Αυτοδιοικητικών εκλογών

Δήμος Αθηναίων: Μεγάλο προβάδισμα Μπακογιάννη αλλά δεν εξασφαλίζει επανεκλογή από τον α' γύρο

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Επανεκλέγονται 10 δήμαρχοι της Αττικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider