Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν μπλοφάρει όταν μιλάει για χρήση πυρηνικών όπλων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν μπλοφάρει όταν μιλάει για χρήση πυρηνικών όπλων
Ντμίτρι Μεντβέντεφ / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Η σύγκρουση της Μόσχας με τη Δύση εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο δυνατό σενάριο και ότι «κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει κλιμάκωσή της στο τελικό στάδιο».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν μπλοφάρει όταν μιλάει για την πιθανότητα χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων εναντίον της Ουκρανίας και ότι η σύγκρουσή της με τη Δύση μπορεί να εξελιχθεί σε γενικευμένο πόλεμο.

Σε ανάρτησή του στο επίσημο κανάλι του στο Telegram ο Μεντβέντεφ είπε ότι η σύγκρουση της Μόσχας με τη Δύση εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο δυνατό σενάριο και ότι «κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει κλιμάκωσή της στο τελικό στάδιο».

Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ότι σχεδιάζεται η παροχή στην Ουκρανία μαχητικών αεροσκαφών F-16 τα οποία μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί μήνυμα ότι «οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν θα σταματήσουν πουθενά στην Ουκρανία».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελοούσοφ δήλωσε πως οι στρατιώτες του κατέλαβαν «800 τετραγωνικά χιλιόμετρα» από την έναρξη του έτους στην Ουκρανία. Στην επαρχία του Χαρκόβου, τα ρωσικά στρατεύματα ανάγκασαν τους Ουκρανούς στρατιώτες να υποχωρήσουν «οκτώ με εννέα χιλιόμετρα», δήλωσε ο Αντρέι Μπελοούσοφ.

Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν εντείνει τις εκκλήσεις προς την αμερικανική κυβέρνηση να επιτρέψει στις δυνάμεις τους να αμυνθούν από επιθέσεις που προέρχονται από ρωσικό έδαφος. Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα (12 μίλια) από τα ρωσικά σύνορα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider