Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Για τη ΝΔ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι εθνικό καθήκον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Για τη ΝΔ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι εθνικό καθήκον
«Όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν. Τα κέρδισε η κυβέρνησή μας», τόνισε ο Πρωθυπυργός απαριθμώντας τι έχει πετύχει η Νέα Δημοκρατία ως κυβερνών κόμμα.

«Πάντα αρχίζει η νίκη από τη Θεσσαλονίκη», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και αναφερόμενος στο ψιλόβροχο σχολίασε ότι «αποδείξαμε, για μια ακόμη φορά, πως είμαστε κόμμα παντός καιρού».

«Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας σας ευχαριστώ για την υποδοχή και τον ενθουσιασμό σας», τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Κι εγώ νιώθω μεγάλη συγκίνηση κάθε φορά που είμαι στη Θεσσαλονίκη μας, την οποία τιμώ και ως βουλευτής της. Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας κατέχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, μία θέση που θα διεκδικεί πλέον και στην καρδιά της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής, που θα αναδείξουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη νικήτρια».

«Ολη η Ελλάδα είναι μπλε», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι και ο πρωθυπουργός απάντησε: «Εσείς κάνατε όλη την Ελλάδα μπλε και θα παραμείνει γαλάζια όλη η Ελλάδα και στις εκλογές της Κυριακής.

Σε αυτό τη το ρόλο που αξίζει στη Θεσσαλονίκη και θα κατακτήσουμε μαζί. Πρόκειται για μία αναμέτρηση που αφορά στοιχήματα ολόκληρης της ηπείρου, αλλά και της δικιάς μας καθημερινότητας. Σε μία ευρωπαϊκή διαδικασία, ωστόσο, που δεν θα υπήρχε χωρίς την πορεία που πρώτος χάραξε ο ιδρυτής μας, ο Μακεδόνας, ο Εθνάρχης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ήταν αυτός που έβαλε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και η παράταξή μας ήταν αυτή που την κράτησε στην Ευρώπη όταν κινδύνεψε από τις περιπέτειες του λαϊκισμού».

Για τη Ν.Δ. ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι εθνικό καθήκον, είπε ο κ. Μητσοτάκης και απάντησε σε όσους μιλούν για πατριωτισμό λέγοντας ότι πρόκειται για «πατριώτες του τηλεμάρκετινγκ».

«Είναι μία αναμέτρηση διαρκείας»

«Δεν ωραιοποιούμε τα πράγματα, δεν το’χω κάνει ποτέ μου, δείχνω όμως θετική δυναμική. Τέσσερα ρήματα έχουμε για πυξίδες στην κυβέρνηση: Νιώθουμε, δρούμε, ακούμε και πάντα προσπαθούμε. Προσπαθούμε για να γινόμαστε καλύτεροι κάνοντας καλύτερη όλη την Ελλάδα».

Συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι μία αναμέτρηση διαρκείας. (…) Ο πληθωρισμός τον Μάιο έπεσε κάτω από αυτόν της ευρωζώνη, στο πιο χαμηλό σημείο εδώ και τρία χρόνια, αλλά έχουμε δουλειά ακόμα να κάνουμε. (…) Η κυβέρνηση αυτή έδωσε αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους μετά από 14 χρόνια, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά πολύ. Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας όχι μόνο με έκτακτες παρεμβάσεις και μόνιμες αυξήσεις, αλλά συνεχίζοντας την ελάφρυνση των πολιτών από φόρους και εισφορές, ώστε με αυτό τον τρόπο το εισόδημα να οχυρώνεται απέναντι στις ανατιμήσεις».

«Θα ξεπεράσουμε το μέσω μισθό των 1500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Η πορεία τους στην Ευρώπη πέρνα μέσα από την Ελλάδα και αναφέρομαι στα Σκόπια και τα Τίρανα, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Μέχρι να λυθεί η διαφορά μας με την Τουρκία, να ζούμε χωρίς επικίνδυνες εντάσεις, σε ήρεμα νερά που θα είναι πάντα ελεύθερα και γαλάζια σαν τη σημαία μας» ανέφερε σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider