Σκρέκας: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ουκρανίας
Την συμβολή της Ελλάδας στην ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, κυρίως με την αξιοποίηση κρίσιμων υποδομών στις μεταφορές και στην ενέργεια, ανέδειξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας.

Την συμβολή της Ελλάδας στην ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, κυρίως με την αξιοποίηση κρίσιμων υποδομών στις μεταφορές και στην ενέργεια, ανέδειξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, η οποία πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Βερολίνο.

«Η Διάσκεψη έρχεται την κατάλληλη στιγμή, για να τονίσει ότι η ανασυγκρότηση της Ουκρανίας πρέπει να συμβεί με τρόπο συγκροτημένο και αποτελεσματικό. Η Ελλάδα με τους εταίρους και τους συμμάχους της στηρίζουν σταθερά την κοινή προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ουκρανίας σε κρίσιμους τομείς, όπως οι μεταφορές, οι κατασκευές, οι υποδομές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στους τομείς έρευνας και καινοτομίας, καθώς και στον νοσοκομειακό και φαρμακευτικό τομέα», δήλωσε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε ότι «είναι κρίσιμη η συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας και του ελληνόκτητου στόλου στην ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, καθώς επίσης και η αξιοποίηση κρίσιμων υποδομών της χώρας μας στις μεταφορές και στην ενέργεια».

Στην Διάσκεψη για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών και επιχειρήσεων, από 60 χώρες. Την έναρξη των εργασιών κήρυξαν νωρίτερα σήμερα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως διευκρίνισε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν πρόκειται για διάσκεψη χορηγών για την συλλογή χρημάτων, αλλά για την δικτύωση των σχετικών παικτών από την πολιτική, τις επιχειρήσεις, την κοινωνία των πολιτών και τους διεθνείς οργανισμούς, με στόχο να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες για την προώθηση των επιχειρήσεων και την εκπαίδευση εξειδικευμένων εργαζόμενων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής για την ανασυγκρότηση της χώρας εν καιρώ πολέμου

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει το 50% των δυνατοτήτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider