Βουλή: Στη Διάσκεψη των Προέδρων το δημοσιονομικό κόστος των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουλή: Στη Διάσκεψη των Προέδρων το δημοσιονομικό κόστος των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια
Το θέμα του δημοσιονομικού κόστους των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την πάταξη της κερδοσκοπίας, ετέθη στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Το θέμα του δημοσιονομικού κόστους των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την πάταξη της κερδοσκοπίας, ετέθη στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη διάσκεψη των προέδρων, Θ. Τζάκρη, επανέλαβε ότι η σχετική συζήτηση πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της νομοθετικής διαδικασίας, καθώς δεν επιφέρει κόστος για μισθό, σύνταξη ή όφελος σε κάποιο πρόσωπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής, η συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας, να γίνει σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με τη μορφή του απευθείας διαλόγου των εκπροσώπων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του προέδρου, όπως και των αρμόδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των υπολοίπων κομμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τασούλας είπε στην κ. Τζάκρη ότι, με βάση το Σύνταγμα (άρθρο 73 παρ. 3), καμία πρόταση νόμου δεν εισάγεται για συζήτηση στη Βουλή, εφόσον συνεπάγεται δημοσιονομικό κόστος, όπως δείχνει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επί της νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης σε Μπρετόν: Δεν είναι δυνατόν ίδια προϊόντα να πωλούνται σε διαφορετικές τιμές σε μια ενιαία αγορά

Μητσοτάκης για The Ilisian (πρώην Hilton): «Βραχίονας σημαντικής οικονομικής προόδου»

Χατζηδάκης: Το deal ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Masdar απόδειξη της εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας

gazzetta
gazzetta reader insider insider