Μαρινάκης: Αυτονόητη απόφαση η διαγραφή Αυγενάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινάκης: Αυτονόητη απόφαση η διαγραφή Αυγενάκη
Δεν υπήρχε περίπτωση ο Κυρ. Μητσοτάκης να πάρει διαφορετική απόφαση, λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Αυτονόητη απόφαση χαρακτήρισε την διαγραφή Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ, μετά το περιστατικό στο Ελ. Βενιζέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Ήταν μια αυτονόητη απόφαση, που νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που θα μπορούσε να διανοηθεί ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι άλλο» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μαρινάκης, συμπληρώνοντας πως τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ζητήματα συμπεριφοράς έχει πάρει ακαριαίες αποφάσεις, είτε μη υποψηφιοτήτων, είτε αποπομπής υπουργών μέσα σε λίγες ώρες. «Δεν θα μπορούσε λοιπόν αυτός ο πρωθυπουργός να πάρει άλλη απόφαση από την αυτονόητη της διαγραφής» είπε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση, είπε ότι έγινε γνωστή το προηγούμενο βράδυ της προβολής του βίντεο, λέγοντας πως αργά το απόγευμα έγινε η πρώτη επαφή συνεργάτη του πρωθυπουργού με τον κ. Αυγενάκη όπου του ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος, και ιδιωτικώς αλλά κυρίως δημοσίως για τη συμπεριφορά του.

Σε ερώτηση αν θα διευκόλυνε πολιτικά μια παραίτηση του κ. Αυγενάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το απαντήσει ο κάθε πολικός. «Είναι ατομική απόφαση. Μπορώ να σας πω τι προβλέπει το καταστατικό της ΝΔ. Εν προκειμένω ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία με σύμπτυξη χρόνου γιατί δεν μπορεί να περιμένει η κοινωνία».

Σε ερώτηση πώς κρίνει την στάση του κ. Αυγενάκη που άργησε να ζητήσει συγγνώμη και δεν παραιτήθηκε ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως: «Πριν και πάνω από όλα σέβομαι τον εργαζόμενο. Είναι κάτι που το έχω μάθει από μικρό παιδί, από ασκούμενος δικηγόρος. Ξυπνάγαμε το πρωί, δουλεύαμε όλη μέρα Ξέρω τι σημαίνει για έναν εργαζόμενο των 400 ευρώ, των 600 ευρώ, των 700 ευρώ να δουλεύει ατελείωτες ώρες. Είναι άνθρωποι που κρατάνε όρθια την Οικονομία μας, υπομένουν πολλά και το τελευταίο πράγμα που μπορεί κανείς να διανοηθεί, είναι ένας εκ των εκπροσώπων των πολιτών στο κοινοβούλιο μπορεί να έχει, όχι απλά μια τέτοια συμπεριφορά, αλλά οποιαδήποτε συμπεριφορά που αποκλίνει από το αυτονόητο. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι τέτοιο. Ανεξαρτήτως του τι προηγήθηκε, είναι αδιάφορο».

Απαντώντας στην ερώτηση αν «συνάδει η φράση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» με το να είναι κάποιος ξανά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές;», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως είναι η πρώτη και κυριότερη αντένδειξη για να είναι κάποιος υποψήφιος στη ΝΔ και ειδικά σε αυτό που προσπαθεί να εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια πληγωμένη χώρα και από συμπεριφορές και από πολιτικές. Με διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος. Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση.

«Είναι αδιανόητο γιατί υποτιμά και τη δουλειά και των υπόλοιπων βουλευτών, γιατί η ισοπέδωση είναι κάτι πολύ κακό σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κλάδους.

Κάποια ηχηρά μηνύματα πρέπει να στέλνονται. Μπορεί ένα μήνυμα να είναι πιο δυνατό από μια δουλειά πολλών ετών. Η απόδοση ενός υπουργού, ενός υφυπουργού, προφανώς πρέπει να κρίνεται στον χρόνο οι συμπεριφορές κρίνονται ακαριαία».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «Και επειδή είδα μια ειρωνική ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να τα θυμίσουμε όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και πρώην υπουργούς, τον αψύ Κρητικό, ή καταδικασμένους 13-0 από τη δικαιοσύνη, που έχουν απειλήσει συναδέλφους σας με προγραφές, τους καμαρώνει στην πρώτη σειρά. Δεν κάνω συμψηφισμό, θεωρώ ότι όλα τα κόμματα πρέπει να υιοθετήσουν αυτήν την πρακτική. Μειοψηφικές συμπεριφορές όπου υπάρχουν πρέπει να απομονώνονται».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βορίδης για διαγραφή Αυγενάκη: Επιβλήθηκε η μέγιστη κοινοβουλευτικά ποινή

Κασσελάκης σε εργαζόμενους Αυγής: Mea culpa αν δεν είχαμε συζήτηση πριν το κλείσιμο του φύλλου

Θεοδωρικάκος: Η πολιτική μας είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των πολλών

gazzetta
gazzetta reader insider insider