Βρετανία: Ο Στάρμερ σχηματίζει τη νέα κυβέρνηση - Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ο Στάρμερ σχηματίζει τη νέα κυβέρνηση - Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργεία
Τα μέλη που θα αποτελέσουν τη νέα κυβέρνηση σχηματίζει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, με τα νέα κυβερνητικά στελέχη να καταφθάνουν στη Ντάουνινγκ Στριτ. 

Τα μέλη που θα αποτελέσουν τη νέα κυβέρνηση σχηματίζει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, με τα νέα κυβερνητικά στελέχη να καταφθάνουν στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με το BBC το οποίο μεταδίδει ζωντανά τις εξελίξεις, ανάμεσα στα μέλη που αναμένεται να αναλάβουν τις κορυφαίες υπουργικές θέσεις είναι η Ρέιτσελ Ριβς που θα αποτελέσει την πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών του Ην. Βασιλείου, μίας πολιτικός που διακρίνεται για την ισχυρή της προσωπικότητα και την πυγμή της.

  • Η πρώτη ομιλία Στάρμερ: H Βρετανία να ανακαλύψει πάλι την ταυτότητά της

Με ανάρτησή της στα social media τονίζει πως έχει «ιστορική ευθύνη» το να είσαι η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών, αλλά και πως η οικονομική ανάπτυξη ήταν η αποστολή του κόμματος των Εργατικών. «Τώρα είναι μία εθνική αποστολή» προσθέτει.

Ο Ντέιβιντ Λάμι θα αναλάβει το πολύ κρίσιμο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, ο οποίος είχε αποτελέσει τον νεαρότερο βουλευτή όταν είχε πρωτοεκλεγεί στα 27 του το 2000. Ο Τζον Χίλι αναλαμβάνει το άλλο σημαντικό υπουργείο, εκείνο της Άμυνας. Και οι δύο έχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα να αντιμετωπίσουν όπως είναι ο πόλεμος στην Γάζα αλλά και στην Ουκρανία.

Η Ιβέτ Κούπερ αναμένεται να διοριστεί υπουργός Εσωτερικών με χαρτοφυλάκιο μεταξύ άλλων την εσωτερική ασφάλεια και την αστυνόμευση, ενώ η 44χρονη και ιδιαίτερα δημοφιλής στο κόμμα αναπληρώτρια ηγέτιδα των Εργατικών, Άντζελα Ρέινερ είναι η νέα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Eπίσης, ανακοινώθηκαν από το BBC οι: Σαμπάνα Μαχμόντ στη θέση της υπουργού Δικαιοσύνης, Ουές Στρίτινγκ στο υπουργείο Υγείας, Μπρίτζετ Φίλιπσον στο υπουργείο Παιδείας, Εντ Μίλιμπαντ στο υπουργείο Ενέργειας.

  • Άντζελα Ρέινερ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
  • Έντ Μίλιμπαντ υπουργός Ενέργειας
  • Μπρίτζετ Φίλιπσον υπουργός Παιδείας
  • Γουές Στρίτινγκ υπουργός Υγείας
  • Σαμπάνα Μαχμούντ υπουργός Δικαιοσύνης
  • Ρέιτσελ Ριβς καγκελάριος
  • Ντέιβιντ Λάμι υπουργός Εξωτερικών
  • Ιβέτ Κούπερ υπουργός Εσωτερικών
  • Τζον Χέιλι υπουργός Άμυνας

Ο Στάρμερ έχει δεσμευτεί να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Βρετανίας και να επιφέρει πολιτική σταθερότητα μετά από 14 χρόνια κυβερνήσεων των Τόρις.

Οι διορισμοί αυτών των πλέον υψηλόβαθμων στελεχών της νέας κυβέρνησης των Εργατικών ήταν ευρέως αναμενόμενοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider