Μητσοτάκης - Ερντογάν: Ήρεμα νερά και «ραντεβού» τον Σεπτέμβριο, νέο ελληνικό κάλεσμα για το Κυπριακό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης - Ερντογάν: Ήρεμα νερά και «ραντεβού» τον Σεπτέμβριο, νέο ελληνικό κάλεσμα για το Κυπριακό
Την πέμπτη συνάντησή τους εντός των τελευταίων 12 μηνών πραγματοποίησαν λίγο πριν τις 11 το βράδυ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Τελευταία ενημέρωση 12:02

Σχεδόν μια ώρα διήρκεσε το τετ α τετ Κυριάκου Μητσοτάκη – Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, με τους δύο ηγέτες να πραγματοποιούν την πέμπτη κατά σειρά συνάντησή τους σε διάστημα ενός έτους εστιάζοντας στην επισκόπηση των διμερών τους σχέσεων.

Η συνάντηση διήρκεσε 45 λεπτά και σε αυτήν τέθηκαν θέματα ανασκόπησης των διμερών σχέσεων μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στην Άγκυρα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και την Ουκρανία.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό τονίζοντας ότι 50 χρόνια μετά την τραγωδία του ’74 δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος-μέλος της Ε.Ε., να παραμένει διαιρεμένη και επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης. Ακόμη, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία για την επίτευξη του στόχου του διπλασιασιασμού του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν έμπρακτα τη διάθεση διατήρησης του ήρεμου κλίματος, με τους δύο ηγέτες να αναμένεται να συναντηθούν με συγκεκριμένη ατζέντα για τη συνέχεια του διαλόγου τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη. Ακόμη, συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία για την επίτευξη του στόχου του διπλασιασιασμού του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών.

Οι δυο ηγέτες βγήκαν μαζί από τη αίθουσα που συνεδρίαζαν οι σύμμαχοι των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και κατευθύνθηκαν χωρίς να κάνουν καμία δήλωση προς την αίθουσα που έγινε η συνάντηση. Ήταν μια σύντομη συνάντηση, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν και των διπλωματικών συμβούλων των δύο ηγετών Άννας- Μαρίας Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider