NYT: Σύμβουλοι του Μπάιντεν συζητούν πώς θα τον πείσουν να αποσυρθεί - Τα εμπόδια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NYT: Σύμβουλοι του Μπάιντεν συζητούν πώς θα τον πείσουν να αποσυρθεί - Τα εμπόδια
Τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να βρουν τρόπους να τον πείσουν ότι πρέπει να το κάνει, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλούνται οι New York Times.

Κάποιοι από τους παλιούς συνεργάτες και συμβούλους του Τζο Μπάιντεν είναι ολοένα περισσότεροι πεπεισμένοι ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να αποσυρθεί από την κούρσα των εκλογών στις ΗΠΑ. Και τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να βρουν τρόπους να τον πείσουν ότι πρέπει να το κάνει, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλούνται οι New York Times.

Μία μικρή ομάδα των συμβούλων του Μπάιντεν, τόσο στη διοίκηση όσο και στην προεκλογική καμπάνια του- από τους οποίους τουλάχιστον δύο ανέφεραν σε συμμάχους ότι δεν πιστεύουν πως πρέπει να συνεχίσει τη διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας- έχουν πει ότι θα πρέπει να πείσουν τον πρόεδρο για διάφορα ζητήματα.

Οι συγκεκριμένοι- σύμφωνα με τις τρεις πηγές της εφημερίδας- έχουν πει ότι θα πρέπει να πείσουν τον πρόεδρο ότι δεν μπορεί να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Θα πρέπει να τον πείσουν ότι κάποιος άλλος υποψήφιος- όπως η Κάμαλα Χάρις- θα μπορούσε να νικήσει τον Ρεπουμπλικάνο. Και θα πρέπει να τον διαβεβαιώσουν ότι, αν αποσυρθεί, η διαδικασία για την επιλογή ενός άλλου υποψηφίου θα γίνει ομαλά και δεν θα προκαλέσει χάος στους Δημοκρατικό κόμμα.

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες. «Απερίφραστα, αυτό δεν είναι αληθές. Η ομάδα του προέδρου Μπάιντεν τον στηρίζει σθεναρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς. Το ίδιο ανέφερε και ο Τ. Τζ. Ντάκλο, εκπρόσωπος της καμπάνιας Μπάιντεν. «Προφανές ψέμα. Αυτή η ομάδα είναι στο πλευρό του προέδρου», δήλωσε.

Οι άνθρωποι που είναι πιο κοντά στον πρόεδρο- μια ομάδα που περιλαμβάνει κάποιους από τους πιο παλιούς συμβούλους του και μέλη της οικογένειάς του- παραμένουν αμετάπειστοι ότι ο Μπάιντεν θα παραμείνει στην κούρσα. Πηγή των NYT δήλωσε ότι δεν γίνονται τέτοιες συζητήσεις στην ομάδα που είναι πιο κοντά στον Μπάιντεν, σημείωσε πως ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να παραμείνει στην κούρσα και ακόμα πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος για να ηττηθεί ο Τραμπ.

Οι συζητήσεις γίνονται εκτός του στενού κύκλου, αλλά περιλαμβάνουν κάποιους από τους πιο πιστούς και παλιούς συμμάχους του προέδρου, αναφέρει το δημοσίευμα. Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που βλέπουν αυτοί οι άνθρωποι είναι να πείσουν τον Μπάιντεν ότι δεν μπορεί να νικήσει. Πριν από το καταστροφικό debate, ο πρόεδρος είπε σε έμπιστούς του ότι θεωρεί πως έχει περισσότερες πιθανότητες να νικήσει από ό,τι η Κάμαλα Χάρις. Δύο άτομα που είναι κοντά στον πρόεδρο δήλωσαν ότι παραμένει πεπεισμένος ότι αυτό ισχύει ακόμα.

Η βεβαιότητα του Μπάιντεν έρχεται κόντρα τόσο στην άποψη ηγετικών στελεχών των Δημοκρατικών- που δημοσίως αφήνουν να εννοηθεί ότι ίσως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποσυρθεί- όσο και των ψηφοφόρων του κόμματος. Το 56% των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Washington Post-ABC News-Ipsos που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider