Γερμανία: Ενισχυμένο το «αντι-πράσινο» κλίμα στο εκλογικό σώμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Ενισχυμένο το «αντι-πράσινο» κλίμα στο εκλογικό σώμα
Ιδιαίτερα ενισχυμένο «αντι-πράσινο» κλίμα διαπιστώνει στο εκλογικό σώμα ο επικεφαλής της εταιρίας δημοσκοπήσεων «Wahlen»

Ιδιαίτερα ενισχυμένο «αντι-πράσινο» κλίμα διαπιστώνει στο εκλογικό σώμα ο επικεφαλής της εταιρίας δημοσκοπήσεων «Wahlen» Ματίας Γιουνγκ και προειδοποιεί για τον κίνδυνο το κόμμα να γελοιοποιηθεί ορίζοντας κάποιο στέλεχος ως «υποψήφιο καγκελάριο» για τις επόμενες εκλογές, οι οποίες, εκτός απροόπτου, θα διενεργηθούν το φθινόπωρο του 2025.

«Οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα: χρίζοντας κάποιον "υποψήφιο καγκελάριο", υπογραμμίζουν την αξίωσή τους για εξουσία. Κινδυνεύουν όμως έτσι να γίνουν γελοίοι. Ένα κόμμα του 15% δεν έχει καμία πιθανότητα να διορίσει καγκελάριο, ακόμη και σε ένα κατακερματισμένο κομματικό σύστημα», δήλωσε ο κ. Γιουνγκ στην εφημερίδα «Tagesspiegel».

Στο τελευταίο «Trendbarometer» για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών RTL/ntv, οι Πράσινοι βρίσκονταν στο 14,8%.

«Θεωρητικά, οι Πράσινοι θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους μέχρι τις εκλογές», σημείωσε ο Ματίας Γιουνγκ και τόνισε ότι οι πιθανότητες το χρίσμα του υποψήφιου καγκελάριου να δοθεί στον υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ εξαρτώνται άμεσα από τις επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας τους επόμενους μήνες.

«Θα καταφέρει να δώσει στην οικονομία νέα δυναμική; Αν ναι, θα του πιστωθεί αυτό; Αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, αν η Γερμανία εξακολουθήσει να σέρνεται, τότε και ο κ. Χάμπεκ θα φαίνεται ως κάποιος που έχει αναλάβει υπερβολικά μεγάλο βάρος», εξήγησε ο δημοσκόπος και πρόσθεσε ότι στην Γερμανία διαμορφώνεται «ένα αυξανόμενο αντι-πράσινο αίσθημα» και το κόμμα εξελίσσεται και πάλι σε «έντονα πολωτικό» σχήμα, γεγονός το οποίο καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την προσέλκυση ψηφοφόρων από το κέντρο.

«Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι Πράσινοι κέρδιζαν ψηφοφόρους και από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), κάτι που χάνεται όλο και περισσότερο», δήλωσε ο κ. Γιουνγκ.

Πριν από δύο ημέρες πάντως η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει το χρίσμα των Πρασίνων ως «υποψήφια καγκελάριος», καθώς, όπως είπε, προτιμά να αφοσιωθεί στο έργο της στο υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σολτς: Απορρίπτει την άρση περιορισμών στη χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία

Γερμανία: Ρεκόρ πληρότητας στα ξενοδοχεία τον Μάιο - Σε ανοδική πορεία ο τουρισμός

Γερμανία: Αντιδράσεις για το σχέδιο δολοφονίας του επικεφαλής της Rheinmetall - Διαψεύδει το Κρεμλίνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider