Επίθεση Άγκυρας κατά Δένδια: «Σπέρνει διχόνοια μεταξύ τουρκικού και ελληνικού λαού»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση Άγκυρας κατά Δένδια: «Σπέρνει διχόνοια μεταξύ τουρκικού και ελληνικού λαού»
«Οι προσπάθειες του κ. Δένδια να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας τη διχόνοια μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού δεν θα αποδώσουν»

Eπίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, εξαπολύει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, με αφορμή τις δηλώσεις του για την Κύπρο και τα 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα. Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΑΜ αναφέρει, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι δηλώσεις του κ. Δένδια ήταν «γεμάτες ψέματα και συκοφαντίες, με στόχο τους Τουρκοκύπριους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η εν λόγω δήλωση καταδικάζεται έντονα και επισημαίνεται ότι ο τουρκικός στρατός, ενεργώντας σύμφωνα με το δικαίωμα της Τουρκίας για «εγγυοδοσία» που απορρέει από διεθνείς συμφωνίες, έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό, ο οποίος υπέστη κάθε είδους διώξεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά την περίοδο 1963-1974, από απόπειρα γενοκτονίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η Τουρκία έχει την ευθύνη για τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της: Χάρη στο θάρρος και την παρουσία του τουρκικού στρατού, δεν έχει χυθεί αίμα στην Κύπρο από το 1974, έχει εξαλειφθεί η χουντική καταπίεση της Ελλάδας στον ελληνοκυπριακό λαό, έχει ανατραπεί το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα και έχει καταστεί δυνατή η επιστροφή στη δημοκρατία. Ο Τουρκικός Στρατός θα είναι εγυητής της ειρήνης και της ηρεμίας στην Κύπρο αύριο, όπως ήταν χθες και σήμερα».

«Καλούμε τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας να σταματήσει να προσπαθεί να υπονομεύσει την κοινή θέση των ηγετών των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με εποικοδομητικό τρόπο. Οι προσπάθειες του κ. Δένδια να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας τη διχόνοια μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού δεν θα αποδώσουν» προστίθεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider