NYT: Ο Μπάιντεν αρχίζει να αποδέχεται πως μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NYT: Ο Μπάιντεν αρχίζει να αποδέχεται πως μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψει
Διαψεύδει το ρεπορτάζ της εφημερίδας το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου.

Όλο και πιο κοντά στην ανακοίνωση για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία των ΗΠΑ φέρεται να είναι ο Τζο Μπάιντεν, με τις φωνές για αντικατάστασή του να πληθαίνουν και με τις εξελίξεις να αναμένονται ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που επικαλείται πηγές από το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου, αρκετά άτομα από το περιβάλλον του δήλωσαν ότι πιστεύουν πως έχει αρχίσει να αποδέχεται την ιδέα ότι μπορεί να μην καταφέρει να κερδίσει τον Νοέμβριο και ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα, υποκύπτοντας στις αυξανόμενες απαιτήσεις πολλών ανήσυχων μελών του κόμματός του.

Όπως ανέφερε άτομο κοντά στον πρόεδρο, «η πραγματικότητα έρχεται» και δεν θα ήταν έκπληξη αν ο κ. Μπάιντεν έκανε σύντομα μια ανακοίνωση υποστηρίζοντας την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως αντικαταστάτη του.

Μάλιστα, τονίζουν ότι η αποφασιστικότητα του προέδρου να παραμείνει στην κούρσα κλονίστηκε περισσότερο από παράγοντες όπως η στάση της πρώην πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, που φέρεται να διαμήνυσε στον Μπάιντεν ότι δεν μπορεί να κερδίσει, από τις δημοσκοπήσεις που είναι αρνητικές και από την επίσης αρνητική στάση των βασικών χορηγών να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την προεκλογική του εκστρατεία.

Όπως αναφέρουν οι NY Times, οι συζητήσεις μεταξύ των συμβούλων του Μπάιντεν έχουν προχωρήσει, σε σημείο που μιλούν για αναζήτηση της καλύτερης στιγμής που θα ανακοινωθεί η απόσυρσή του από την προεκλογική κούρσα.

Διαβάστε ακόμα: Τραμπ: Θα γίνω ο πρόεδρος όλης της Αμερικής, όχι της μισής

Διαψεύδει η εκστρατεία

Σε ανακοίνωσή της, η εκστρατεία των Μπάιντεν/Χάρις τόνισε επίσης πως το ρεπορτάζ είναι «λάθος» και ότι ο κ. Μπάιντεν είναι σε θέση να νικήσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ. «Το ρεπορτάζ των New York Times είναι απόλυτα λαθεμένο», έσπευσε να αντιτάξει ο συμπρόεδρος της εκστρατείας του, ο Σέντρικ Ρίτσμοντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Ο πρόεδρος έχει πει πως θα είναι υποψήφιος - τέλος», επέμεινε.

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Την εκτίμηση ότι η πίεση του Κογκρέσου και στενών φίλων του κόμματος θα πείσει εν τέλει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, εκφράζουν αρκετοί κορυφαίοι Δημοκρατικοί, που επικαλείται το πρακτορείο Axios.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κορυφαία στελέχη του κόμματός του, φίλοι του αλλά και βασικοί δωρητές της προεκλογικής εκστρατείας πιστεύουν ότι ο 81χρονος Μπάιντεν δεν θα κερδίσει, καθώς δεν μπορεί να πείσει το εκλογικό κοινό σχετικά με την πνευματική διαύγεια και την ηλικία του.

Εξάλλου, στις φωνές που ζητούν την απόσυρση του Μπάιντεν προστέθηκε εχθές και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε σε συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες ότι οι πιθανότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται και ότι πιστεύει πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μπάιντεν εξακολουθεί να έχει ήπια συμπτώματα κορονοϊού

Χριστοδουλίδης: Πράττουμε ό,τι είναι δυνατό για εξεύρεση λύσης που θα τερματίζει την κατοχή

Ισραήλ: Ένας νεκρός από επίθεση drone των Χούθι στο Τελ Αβίβ

gazzetta
gazzetta reader insider insider