Γερμανία: Η χώρα δεν μπορεί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον έλεγχο των συνόρων της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Η χώρα δεν μπορεί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον έλεγχο των συνόρων της
Η Νάνσι Φέζερ δήλωσε ότι η πρόταση τηςCDU για απόρριψη μεταναστών στα γερμανικά σύνορα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και επικαλέστηκε την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ δήλωσε ότι η πρόταση της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για απόρριψη μεταναστών στα γερμανικά σύνορα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και επικαλέστηκε την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Ξέρετε τι πιστεύουμε για την πρόταση. Είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, καθώς προϋποθέτει την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η κυρία Φέζερ μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και πρόσθεσε: «Δεν φαντάζομαι να πιστεύετε ότι θα δηλώσω πως η αστυνομία μου δεν έχει πλέον την κατάσταση υπό έλεγχο. Κάτι τέτοιο θα τρόμαζε τον κόσμο», δήλωσε η υπουργός.

Επιπλέον, επισήμανε, τα κέντρα πρώτης υποδοχής έχουν μερικές φορές μόνο κατά 50% πληρότητα. «Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε νομικά να αποδείξουμε ότι υπάρχει έκτακτη ανάγκη», τόνισε και ζήτησε από την Χριστιανική Ένωση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση. Χαρακτήρισε μάλιστα «ατυχή» την διακοπή των συνομιλιών και, ερωτώμενη αν θα μπορούσαν να ληφθούν αποφάσεις ερήμην της Χριστιανικής Ένωσης, δήλωσε: «Όχι, χρειάζομαι την Ένωση για τα κρατίδια».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για αυτόνομες τάξεις: Το μοντέλο της Γαύδου θα το εφαρμόσουμε και στους Αρκιούς

Παππάς: Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα στείλει μήνυμα ενότητας από τη ΔΕΘ

Κεφαλογιάννης: Απαιτούνται ανθεκτικές πολιτικές για τη διασφάλιση της γεωργίας από την ξηρασία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider