ΕΕ: Ο Μακρόν προτείνει τον ΥΠΕΞ Στ. Σεζουρνέ ως Επίτροπο για αντικαταστάτη του Μπρετόν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Ο Μακρόν προτείνει τον ΥΠΕΞ Στ. Σεζουρνέ ως Επίτροπο για αντικαταστάτη του Μπρετόν
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Στέφαν Σεζουρνέ είναι ο νέος Επίτροπος τον οποίο προτείνει στην πρόεδρο της Ευρωπαΐκής Επιτροπής Ούρσουλα Βαν ντερ Λάιεν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ως αντικαταστάτη του Τιερί Μπρετόν οποίος υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Στέφαν Σεζουρνέ είναι ο νέος Επίτροπος τον οποίο προτείνει στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Βαν ντερ Λάιεν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ως αντικαταστάτη του Τιερί Μπρετόν, o οποίος υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο Στέφαν Σεζουρνέ ασκεί προς το παρόν τα καθήκοντά του υπουργού Εξωτερικών και θα αντικατασταθεί μόλις συγκροτηθεί η νέα γαλλική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Μισέλ Μπαρνιέ, κατά πάσα πιθανότητα εντός των προσεχών ημερών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ελιζέ ο νέος Επίτροπος της Γαλλίας θα επικεντρωθεί στα ζητήματα της βιομηχανικής κυριαρχίας της Ευρώπης της τεχνολογικής της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας. Ο Στέφαν Σεζουρνέ υπήρξε επίσης πρόεδρος της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Τουλάχιστον 28 άμαχοι τραυματίστηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο

Κομισιόν: Παραιτήθηκε ξαφνικά ο Τιερί Μπρετόν

Η Ουγγαρία απειλεί την Κομισιόν με αγωγή για το κόστος προστασίας των συνόρων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider