Συνάντηση Μητσοτάκη σήμερα με τον ΓΓ του ΟΗΕ - Τι συζήτησε με τον Μαχμούντ Αμπάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Μητσοτάκη σήμερα με τον ΓΓ του ΟΗΕ - Τι συζήτησε με τον Μαχμούντ Αμπάς
Ο πρωθυπουργός συμμετέχει στην 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Ν. Υόρκη. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Ο πρωθυπουργός συμμετέχει στην 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Ν. Υόρκη. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός, απελευθέρωσης των ομήρων και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Εξέφρασε την ανησυχία του για την εντεινόμενη κλιμάκωση που κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη περιοχή, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη επανέναρξης της πολιτικής διαδικασίας που θα οδηγήσει σε λύση δύο κρατών.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Παναμά José Raúl Mulino.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της συνυπηρέτησής τους ως μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά την περίοδο 2025-26.

Εκφράστηκε ακόμη η βούληση ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, την οποία σηματοδοτεί άλλωστε η λειτουργία ελληνικής Πρεσβείας στον Παναμά από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας, Nikol Pashinyan.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και η υποστήριξη της Ελλάδας στη σύσφιξη των σχέσεων Αρμενίας - ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider