Η Άννα Παναγοπούλου επικεφαλής της ομάδας του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Γιάννης Παπαγεωργίου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Άννα Παναγοπούλου επικεφαλής της ομάδας του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Προέρχεται από την Επιτροπή και έχει άρτια γνώση των δομών και των λειτουργειών μέσα στο Berlaymont.

Στέλεχος με πολυετή εμπειρία στο παρελθόν στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ισχυρή παρουσία στις Βρυξέλλες σε χαρτοφυλάκια R&I και από τον Απρίλιο του 2021 Διευθύντρια ‘ERA & Innovation’ στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας επέλεξε ο Απόστολος Τζιτζικώστας για την θέση του επικεφαλής της ομάδας του (head of cabinet). Πρόκειται για την Άννα Παναγοπούλου, η οποία προέρχεται από την Επιτροπή και έχει άρτια γνώση των δομών και των λειτουργειών μέσα στο Berlaymont.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του αναπληρωτή επικεφαλής (deputy head of cabinet), σε αυτή αναμένεται να βρεθεί η Πολωνή Wioletta Dunin-Majewska, η οποία κατείχε την ίδια θέση στην ομάδα της απερχόμενης Επιτρόπου για τη Συνοχή Elisa Ferreira. Όπως έχουμε ήδη επισημάνει στο Insider, Ελλάδα και Πολωνία έχουν συμφωνήσει να υπάρχει εκπροσώπηση της μίας χώρας στο cabinet της άλλης. Ο Πολωνός Επίτροπος Πιοτρ Σέραφιν θα αναλάβει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του κοινοτικού προϋπολογισμού.

Σε ό,τι αφορά την ομάδα του Έλληνα Επιτρόπου, θέματα που σχετίζονται κυρίως με την οικονομία και την ανάπτυξη αναμένεται να διαχειρίζεται ο Κρις Ουρεγκιάν, ο οποίος είχε αντίστοιχες αρμοδιότητες και στο επιτελείο του Μαργαρίτη Σχοινά.

Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ληφθεί η απόφαση σχετικά με τις ημερομηνίες των ακροάσεων των υποψηφίων Επιτρόπων από τις αρμόδιες Επιτροπές του Κοινοβουλίου. Αν και η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα επιθυμούσε να επιταχυνθεί η διαδικασία και να γίνουν την εβδομάδα της 14ης Οκτωβρίου, το πιθανότερο είναι αυτές να προχωρήσουν την εβδομάδα της 4ης Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider