ΗΠΑ: Επίσκεψη Χάρις στα σύνορα με το Μεξικό για να μιλήσει για το μεταναστευτικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Επίσκεψη Χάρις στα σύνορα με το Μεξικό για να μιλήσει για το μεταναστευτικό
Η Χάρις θα επισκεφθεί την πόλη Ντάγκλας, στην Αριζόνα που θεωρείται μία από τις αμφίρροπες πολιτείες για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, από όπου, σύμφωνα με στέλεχος της προεκλογικής της ομάδας, «θα ζητήσει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα ασφαλείας» στα σύνορα.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, θα επισκεφθεί σήμερα τα σύνορα της χώρας με το Μεξικό για πρώτη φορά στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας, την ώρα που ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να προειδοποιεί ότι οι μετανάστες απειλούν την Αμερική.

Η Χάρις θα επισκεφθεί την πόλη Ντάγκλας, στην Αριζόνα που θεωρείται μία από τις αμφίρροπες πολιτείες για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, από όπου, σύμφωνα με στέλεχος της προεκλογικής της ομάδας, «θα ζητήσει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα ασφαλείας» στα σύνορα.

«Εδώ και καιρό πιστεύει ότι χρειαζόμαστε ένα μεταναστευτικό σύστημα ασφαλές, δίκαιο, οργανωμένο και ανθρώπινο, μια μεγάλη αντίθεση με τη διχαστική και επικίνδυνη πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να υποσχεθεί την ενίσχυση των δυνάμεων της τάξης και την ανάπτυξη περισσότερου εξοπλισμού για τον εντοπισμό φαιντανύλης, ενός ισχυρού οπιούχου συνθετικού ναρκωτικού που προκαλεί δεκάδες θανάτους στη χώρα.

Η 59χρονη Δημοκρατική σκοπεύει επίσης «να αποκαλύψει την αποτυχία του Ντόναλντ Τραμπ να απαντήσει στην πρόκληση (της μετανάστευσης) όταν ήταν πρόεδρος και τους πρόσφατους ελιγμούς του για να τορπιλίσει τις λύσεις που στηρίζουν τα δύο κόμματα».

Ο 78χρονος Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος άσκησε πιέσεις ώστε οι βουλευτές του κόμματός του να εμποδίσουν την υιοθέτηση νομοσχεδίου, που πρότεινε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και το οποίο θα αυστηροποιούσε σημαντικά την αμερικανική μεταναστευτική πολιτική.

Περίπου 7 εκατομμύρια μετανάστες έχουν συλληφθεί να περνούν παράνομα τα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού στη διάρκεια της προεδρίας του Μπάιντεν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, ο οποίος τροφοδοτεί τις επικρίσεις του Τραμπ.

«Ο αρχιτέκτονας αυτής της καταστροφής είναι η Κάμαλα Χάρις», τόνισε ο Τραμπ χθες Πέμπτη. «Μιλά συνέχεια για το πώς δήθεν θέλει να φτιάξει τα σύνορα. Απλώς τη ρωτάμε για ποιο λόγο δεν το έκανε πριν τέσσερα χρόνια; Είναι μια πολύ απλή ερώτηση», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο Ρεπουμπλικάνος προεδρικός υποψήφιος εκτίμησε ότι η Χάρις θα μπορούσε να «γλιτώσει το ταξίδι. Θα έπρεπε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο και να πει στον πρόεδρο να κλείσει τα σύνορα».

«Αντί γι’ αυτό θα προσπαθήσει να πείσει τους ανθρώπους ότι δεν ήταν τόσο κακή όσο πιστεύουν. Ήταν η χειρότερη στην ιστορία, εντελώς ανίκανη, αδύναμη και αποτελεσματική», κατήγγειλε ο Τραμπ αναφερόμενος στη Χάρις, την οποία είχε διορίσει ο Τζο Μπάιντεν υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με το στέλεχος της προεκλογικής της εκστρατείας, η Χάρις θα επιδιώξει από την Αριζόνα «να απορρίψει την ψευδή άποψη, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ της ασφάλειας των συνόρων και της δημιουργίας ενός μεταναστευτικού συστήματος ασφαλούς, οργανωμένου και ανθρώπινου».

Η μετανάστευση είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που ανησυχούν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους, ενώ η Αριζόνα είναι μια αμφίρροπη πολιτεία, με μεγάλο αριθμό ισπανόφωνων, την οποία επιδιώκουν να κερδίσουν και τα δύο κόμματα.

Δημοσκόπηση του Reuters/ Ipsos που δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα έδειξε ότι το 43% των ερωτηθέντων στηρίζει τις προτάσεις Τραμπ στο θέμα της μετανάστευσης και μόλις το 33% της Χάρις.

Ο δισεκατομμυριούχος πρόσφατα διέσπειρε ψευδείς πληροφορίες για Αϊτινούς μετανάστες που ζουν στο Οχάιο, τους οποίους κατηγόρησε ότι τρώνε σκύλους και γάτες, ενώ χρησιμοποιεί πάντα ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα εναντίον των μεταναστών.

«Μολύνουν τη χώρα μας», κατήγγειλε και πάλι χθες, ενώ στο παρελθόν έχει κατηγορήσει τους μετανάστες ότι «δηλητηριάζουν το αίμα» της Αμερικής.

«Οι Αμερικάνοι έχουν δει τις κοινότητές τους να καταστρέφονται από αυτό τον ξαφνικό και ασφυκτικό κατακλυσμό των παράνομων ξένων. Πρόκειται για πλημμύρα, για εισβολή», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider