Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη με 29,65% - Στον β' γύρο ο Χάρης Δούκας, τρίτος ο Π. Γερουλάνος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη με 29,65% - Στον β' γύρο ο Χάρης Δούκας, τρίτος ο Π. Γερουλάνος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε στην πρώτη φάση των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ και στον β' γύρο της επόμενης Κυριακής θα αντιμετωπίσει τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος κατέλαβε την δεύτερη θέση, μετά από μεγάλη μάχη με τον Παύλο Γερουλάνο. Ξεπέρασε τις 300.000 η συμμετοχή στη διαδικασία. Τι δήλωσαν οι 6 υποψήφιοι.

Τελευταία ενημέρωση 01.25

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε νικητής στην πρώτη φάση στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και στον β' γύρο της επόμενης Κυριακής θα αντιμετωπίσει τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος κατέλαβε την δεύτερη θέση, μετά από μεγάλη μάχη με τον Πάυλο Γερουλάνο.

Σχεδόν στο 100% της ενσωμάτωσης (926 από τα 928 εκλογικά τμήματα) ο κ. Ανδρουλάκης έλαβε ποσοστό 29,65% (89.063 ψήφοι), ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας 21,39% (64.253 ψήφοι), ο Παύλος Γερουλάνος 21,11% (63.418 ψήφοι), η Άννα Διαμαντοπούλου 19,52% (58.628 ψήφοι), ο Μιχάλης Κατρίνης 5,93% (18.125 ψήφοι) και τέλος η Νάντια Γιαννακοπούλου 2,29% (6.883 ψήφοι).

Στο «ντέρμπι» Δούκα - Γερουλάνου, η δεύτερη κρίθηκε σε λιγότερες από 1.000 ψήφους, με το μεγάλο θρίλερ να εξελίσσεται στην Αττική, όπου ο κ. Γερουλάνος ήρθε πρώτος, η Άννα Διαμαντοπούλου δεύτερη, ο Νίκος Ανδρουλάκης τρίτος και ο Χάρης Δούκας τέταρτος.

Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ από την μεγάλη συμμετοχή

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, στις κάλπες προσήλθαν περισσότεροι από 301.355 ψηφοφόροι ενώ σε αυτούς προσμετρώνται και 177.000 νέα μέλη.

Η συμμετοχή στις κάλπες επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις κομματικών παραγόντων, που προέβλεψαν ότι η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 270.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι οι 950 κάλπες της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής άνοιξαν στις 7 το πρωί και ήταν προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ, αλλά η διαδικασία έλαβε παράταση μίας ώρας λόγω της αυξημένης προσέλευσης. Μάλιστα, σε ορισμένα εκλογικά τμήματα δόθηκε και έξτρα άτυπη παράταση της ψηφοφορίας, καθώς παρέμεναν ουρές και μετά τις 20:00.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50%+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Ανδρουλάκης: Ακόμα επτά μέρες για να γίνει το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο δυνατό και περήφανο

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη. Ευχαριστώ τους πολίτες που μας γέμισαν ελπίδες και δύναμη. Ευχαριστώ του συνυποψηφίους μου καθώς είχαμε μια προεκλογική περίοδο με πολιτικό πολιτισμό, ήθος και σοβαρότητα», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη.

«Επτά μέρες έμειναν ως την επόμενη Κυριακή που είμαι σίγουρος πως το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο ενωμένο, δυνατό και περήφανο», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη θέση της εσωκομματικής διαδικασίας με ποσοστό 29,85%.

Χάρης Δούκας: Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας

«Μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω του 300.000 και τους συνυποψηφίους μου. Τους εθελοντές που έκαναν μεγάλο αγώνα. Τους ανθρώπους που με στήριξαν. Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό. Το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα», ανέφερε ο Χάρης Δούκας.

Γερουλάνος: Όποιος πιστεύει στη Δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα - Οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν και η απόφασή τους είναι σεβαστή. Θέλω να συγχαρώ τους Ανδρουλάκη και Δούκα και όλους τους συνυποψηφίους μου για τον εξαιρετικό αγώνα που έκανε το ΠΑΣΟΚ. θέλω να ευχαριστήσω τους 300.000 ανθρώπους που ήρθαν στην κάλπη, υπομονετικά περίμεναν και ψήφισαν. Θέλω να ευχαριστήσω και όλους εκείνους που ήρθαν να στηρίξουν τη δική μου υποψηφιότητα και τους εθελοντές», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

«Αύριο ξεκινάει μια καινούρια ημέρα για το καλό του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης», είπε. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η διαδικασία έκανε καλό στο ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε, ελπίζει ότι θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές.

«Δεν νομίζω πως οι πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν χρειάζεται να κατευθυνθούν. Όσοι ήρθαν δεν σπρώχθηκαν, δεν περιμένουν από εμένα να πω ποιος θα κερδίσει. Όποιος πιστεύει στη Δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα» απάντησε ο Παύλος Γερουλάνος ερωτώμενος ποιον θα υποστηρίξει στον 2ο γύρο, ενώ είχε συγχαρεί τους κκ Ανδρουλάκη και Δούκα.

Διαμαντοπούλου: Την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα εργαστούμε για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ

«Πιστεύω βαθιά ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα εργαστούμε όλοι μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ» δήλωσε πριν από λίγο η Άννα Διαμαντοπούλου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήταν η πρώτη που έκανε δηλώσεις για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, «η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια δημιουργική πορεία για το ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα εξέφρασε τις θερμές τις ευχαριστίες σε όλους όσοι πίστεψαν στην υποψηφιότητά της και όλους όσοι, σε κάθε σημείο της Ελλάδας, αυτοοργανώθηκαν για να τη στηρίξουν.

Κατρίνης: Οι πολίτες θα κρίνουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα ποιος θα ηγηθεί της παράταξης

«Με τη συμμετοχή τους οι πολίτες, στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προέδρου του κόμματος, οι οποίοι ξεπέρασαν τις 300.000, δυναμώνουν το κίνημα μας», δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον κόσμο που τον τίμησε με τη ψήφο του και συνεχάρη τους δύο συνυποψηφίους του, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, για την είσοδο τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ο κ. Κατρίνης, ερωτηθείς αν θα δηλώσει στήριξη σε έναν από τους δύο υποψηφίους, αρνήθηκε κατηγορηματικά τονίζοντας ότι «το ποιός θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: Ακόμα επτά μέρες για να γίνει το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο δυνατό και περήφανο

Γερουλάνος: Όποιος πιστεύει στη Δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα - Οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται

Διαμαντοπούλου: Την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα εργαστούμε για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider