Μαξίμου: Προαναγγέλλει απόφαση για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων

Αιμίλιος Περδικάρης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαξίμου: Προαναγγέλλει απόφαση για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων

Εξελίξεις αναμένονται εντός της ημέρας στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με κορυφαίες κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι εντός της ημέρας θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, αφού θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το Euro Working Group αποφάσισε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (staff level agreement).

Παράλληλα, διαψεύδουν τις πληροφορίες για διάσταση Μαξίμου-υπουργείου Οικονομικών, κάνοντας λόγο για «Μέσα Ενημέρωσης που έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή και απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους, δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους».

Την ίδια εικόνα σχετικά με τα τεχνικά κλιμάκια και την απόφαση περί άφιξής τους στην Αθήνα δίνουν και πηγές του υπουργείου Οικονομικών, επιχειρώντας προφανώς κατ' αυτόν τον τρόπο να κλείσουν και από την πλευρά τους τα σενάρια διάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, από πηγές της ΕΚΤ, τα κλιμάκια όντως περιμένουν το πράσινο φως για επιστροφή στην Αθήνα ακόμη και την Κυριακή, αλλά η τελική απόφαση εξαρτάται από το ΔΝΤ.

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι η διαφορά ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΔΝΤ μπορεί να γεφυρωθεί, εάν υπάρξει μεγαλύτερη περικοπή στις συντάξεις το 2019 και μικρότερη το 2020, οπότε σ' αυτή την περίπτωση μπορεί να παραμείνει ως έχει το καθεστώς για τις ομαδικές απολύσεις και το λοκ-άουτ στα εργασιακά. Έτσι, το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι το συνταξιοδοτικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider