Τσίπρας: Μπορούμε να επιστρέψουμε άμεσα στην ανάπτυξη

Αιμίλιος Περδικάρης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Μπορούμε να επιστρέψουμε άμεσα στην ανάπτυξη

Να εργαστούν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, προκειμένου να αξιοποιηθεί «το θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία», ζήτησε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός.

«Δεν χρειάζεται τώρα να εφησυχάζουμε, τώρα που βλέπουμε την έξοδο, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες», σημείωσε χαρακτηριστικά, ζητώντας «να ξεκολλήσουν από τα συρτάρια των υπουργών φάκελοι που έχουν εγκλωβιστεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας», προαναγγέλλοντας συντονισμό και αυστηρότητα.

«Μπορούμε μέσα στο επόμενο διάστημα να δούμε ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε κατά την εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι και έτσι δεν θα υπάρξει διάστημα καλοκαιρινών διακοπών για την κυβέρνηση και το νομοθετικό της έργο, ενώ για τη συμφωνία του Eurogroup εκτίμησε ότι «η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η συμφωνία για το χρέος αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στις δεσμεύσεις των εταίρων για συγκεκριμένες δράσεις και ειδικά προγράμματα που θα τονώσουν την ανάπτυξη, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι, όπως είπε, «η απόφαση του Eurogroup έκανε δεκτό το πάγιο αίτημα της κυβέρνησης για την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας», την οποία χαρακτήρισε ως ένα πολύ σημαντικό επενδυτικό εργαλείο για τη χώρα.

«Το σημαντικότερο αφορά τη δέσμευση του Eurogroup για την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και τη στήριξη για έξοδο στις αγορές», επισήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος προανήγγειλε ότι προχωράει άμεσα ο σχεδιασμός για τη διενέργεια των 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων, προκειμένου να καθοριστούν οι βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες κάθε περιοχής. «Πρέπει να υποστηρίξουμε επενδυτικά σχέδια που αυξάνουν την απασχόληση, όπως πρέπει να είμαστε άτεγκτοι στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και τον περιορισμό της ανεργίας, κατηγορώντας μάλιστα τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «δεν μπορούν τώρα να μας κουνούν το δάχτυλο».

Αναφορά έκανε και στο ζήτημα των συμβασιούχων, για το οποίο είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση.

Ο κ. Τσίπρας έκλεισε και τα σενάρια εκλογών, λέγοντας ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2019, και τότε η κυβέρνησή του θα είναι έτοιμη να διεκδικήσει μία ακόμη πλήρη θητεία, όπως είπε, αφού από το καλοκαίρι του 2018 η χώρα θα έχει βγει από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider