Σε προσπάθεια αξιοποίησης κάθε θετικής είδησης έχει επιδοθεί το Μέγαρο Μαξίμου το τελευταίο διάστημα και με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΘ, μιας και είναι έντονη η προσπάθεια του κυβερνητικού επιτελείου να παγιωθεί η εικόνα της επιστροφής στην κανονικότητα, «παρά την ατζέντα καταστροφολογίας της ΝΔ».
Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει εσχάτως με ιδιαίτερη ένταση την αύξηση των επενδύσεων τους τελευταίους μήνες, στον αντίποδα των όσων είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων χθες, ότι δηλαδή, αν επιθυμούν επενδύσεις, τότε η σωστή διεύθυνση είναι τα γραφεία της ΝΔ και όχι το Μέγαρο Μαξίμου. «Παρά τις πιέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιοριστεί η εισροή επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, το πρώτο τρίμηνο του 2017 σημειώθηκε αύξηση 11,2% των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου της τελευταίας δεκαετίας. Επίσης, το πρώτο πεντάμηνο σημειώθηκε η μεγαλύτερη εισροή ξένων άμεσων επενδύσεων της τελευταίας δεκαετίας, δηλαδή 1,6 δις ευρώ. Παράλληλα, παρουσιάστηκε κατά 6% ετήσια αύξηση βιομηχανικής παραγωγής – η μεγαλύτερη από το 2000 μέχρι σήμερα», σημείωνε το γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου σε χθεσινό του σχόλιο, προσθέτοντας ότι «η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία των εγχώριων και ξένων επενδυτών έχει επιστρέψει. Η Ελλάδα αφήνει πίσω οριστικά την οικονομική κρίση και παρά τις προσπάθειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εισέρχεται στην περίοδο της βιώσιμης, διαρκούς και δίκαιης ανάπτυξης».
Άλλωστε, ο μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου σπεύδει να αναδείξει και θετικά σχόλια εκ μέρους διεθνών αναλυτών, αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. «Αν κάποιος αναζητά επιλογές με περισσότερο ρίσκο, η Ελλάδα είναι η απάντηση. Σε σύγκριση με άλλες περιφερειακές χώρες, όπου το μεγαλύτερο μέρος των καλών ειδήσεων έχει ήδη τιμολογηθεί, οι ελληνικές αποτιμήσεις μπορεί να προσφέρουν τις καλύτερες αποδόσεις», εκτιμά σε δημοσίευμα του CNBC ο Ken Wattret, οικονομολόγος της TS Lombard για την Ευρώπη. Στο ίδιο δημοσίευμα, ο Ian Harnett της Absolute Strategy υπογραμμίζει ότι «Η Ελλάδα έχει διαγράψει μια πολύ καλή πορεία τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς η ευρωζώνη είναι και πάλι ευνοϊκή απέναντί της και οι αποδόσεις των περιφερειακών ομολόγων έχουν υποχωρήσει. Στην πραγματικότητα, είναι μία από τις ελάχιστες αγορές της ευρωζώνης που έχουν θετική συσχέτιση με το ευρώ».
Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας έσπευσε να γεμίσει το καλάθι της ΔΕΘ με μια ακόμα μεταρρύθμιση, δηλαδή τον Εθνικό Σχεδιασμό για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, από το Μουσείο Μπενάκη. Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε μεν προσλήψεις πτυχιούχων μέσω ΑΣΕΠ από το 2018, αλλά παράλληλα και αποκομματικοποίηση του δημοσίου και αλλαγή του συστήματος επιλογής προϊσταμένων και κινητικότητας. «Η δική μας αντίληψη είναι ότι το κράτος πρέπει να είναι τόσο μικρό και τόσο μεγάλο, όσο χρειάζεται για να προστατεύει τους αδύναμους έναντι των ισχυρών. Και να δίνει ευκαιρίες στους μικρούς να αναπτυχθούν και να συνεισφέρουν στη γενική ανάπτυξη. Ένα κράτος ικανό να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον. Να αποτρέπει τις ανίερες και παράνομες συμμαχίες που δημιουργούν τραστ. Να επιβάλλει καθαρούς κανόνες ανταγωνισμού στην αγορά. Να διασφαλίζει ότι το παιχνίδι θα είναι καθαρό και ίδιο για όλους», υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας, συνοψίζοντας την κυβερνητική στρατηγική, η οποία σύντομα θα συμπληρωθεί και σε νομοθετικό επίπεδο.